Църквата почита днес Св. апостол Симон Зилот. Той бил роден

...
Църквата почита днес Св. апостол Симон Зилот. Той бил роден
Коментари Харесай

Св. Симон Зилот напуснал сватбата си, за да последва Христос |

Църквата уважава през днешния ден Св. деятел Симон Зилот. Той бил роден в Кана Галилейска.

Когато Симон чествал сватбеното си празненство, той поканил на тази женитба и бог с неговите възпитаници и пречистата му майка. Но защото виното за гостите не стигнало, бог трансформирал вода във вино. Поразен от това знамение, младоженецът повярвал в Исус Христос и - напускайки сватбеното празненство и дома си, с старание последвал господа. Затова и бил наименуван Зилот, или ревнител.

Има съмнение, че Симон Зилот до призоваването си за деятел е бил член на сектата на зилотите, които обръщали изключително внимание на спазването на обредните условия на Моисеевия закон. Той оставил своята избраница, поради ревностната си обич към господ. Симон бил присъединен към Христовите възпитаници и към лика на светите дванадесет апостоли.

Когато на Петдесетница Светият Дух слязъл върху апостолите във тип на огнени езици, те към този момент можели да проповядват Евангелието на всички нации. Симон, дружно с останалите единадесет апостоли, тръгнал с проповед за Христа през разнообразни страни. Минал през Египет, Мавритания, Либия, Нумидия, Кириния и Абхазия. Бил е също и в Британия.

Той просветил с христовата религия доста езичници, за което и бил разпънат от неверниците и приключил живота си с изтезание, сходно на кръстното изтезание, на което бил подложен Исус Христос.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР