Царевицата е любима на малки и големи, но в определени

...
Царевицата е любима на малки и големи, но в определени
Коментари Харесай

Лекар предупреди кой трябва да яде царевица

Царевицата е обичана на дребни и огромни, само че в избрани случаи нейната консумация би трябвало да се заобикаля.

Кой не би трябвало да яде царевица?
Ако човек има диабет, належащо е да се откаже от потреблението на тази храна, съгласно ендокринолога доктор Елена Евдокимова.

Експертът разяснява, че царевицата е безусловно противопоказана за пациенти с диабет от всевъзможен вид, защото доста бързо покачва равнището на глюкозата в кръвта.

Специалистът подчертава върху обстоятелството, че консервираната царевица може да бъде изключително рискова в това отношение, написа actualno.com. Често тя съдържа прекалено много въглехидрати заради прибавянето на консерванти (които може да включват и захар).

Предвид това събитие е по-добре тя да не се употребява от тези, които се стремят да отслабнат или имат наднормено тегло. Лекарят напомня, че огромното количество въглехидрати в ежедневната диета способства за наддаване на тегло, отсрочване на мазнини в проблематичните зони.

Лекарят добавя, че царевицата би трябвало да се изключи от диетата по време на обостряне на стомашно-чревни болести. Причината за това е, че тя съдържа груби, дразнещи лигавицата нишки и в този случай нейната консумация само ще предизвика още по-тежки признаци.

Д-р Евдокимова акцентира, че яденето на царевица е противопоказано за хора с проблеми с жлъчния мехур и черния дроб. Лекарят разяснява, че тази храна предизвика стесняване на жлъчния мехур.

Важно: Статията не е сурогат на уравновесеното хранене и не замества прегледа при експерт!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР