Царедворците на Симеон събират подписка заради „огромните заслуги на Йордан

...
Царедворците на Симеон събират подписка заради „огромните заслуги на Йордан
Коментари Харесай

Кичат олигарх с орден „Стара планина“

Царедворците на Симеон събират подписка поради „ големите " заслуги на Йордан Динев

Потрес на годината

Честита е България, че е отгледала такива свидни рожби като олигарха от Влас Йордан Динев. Така считат куп царедворци, гравитиращи към Симеон Сакскобурготски. През последния месец те старателно са се разшетали да събират подписки с искане Динев да бъде награден с най- високото държавно отличие - медал „ Стара планина ".

Подписката, в която акцентират големите заслуги на мултимилионера за построяването на съвременна България, ще бъде изпратена до президента Румен Радев.

Напъните на Динев не са изключение в посттоталитарните години. И други олигарси са опитвали - кой сполучливо, кой безрезултатно - да се окичат с влиятелното отличие. Най-много пробиви има при президента Георги Първанов, който е и рекордьор по разпределяне на тенекиевия знак - 434 пъти за два мандата. По негово време и поради незнайни заслуги медал „ Стара планина " взеха Петър Манджуков, Тодор Батков, Симеон Пешов и починалият към този момент Лъчезар Цоцорков.

Сегашният претендент - орденоносец Йордан Динев стана прочут с това, че е първият българин, получил нотариален акт за море. Той съумя да узакони като своя благосъстоятелност по прекомерно абсурден метод морето в заградения залив, където в този момент е построено яхтено пристанище във Влас. Дружеството на олигарха „ Куентин " се снабди с акта за благосъстоятелност на 24,6 декара земя преди 12 години. Документът бе публикуван въз основа на съгласувателни писма с министерствата на районното развиване и на превоза. Как се издават сходни нотариални актове, и до момента не излиза наяве. Ако 7 милиона българи си изискат по 25 декара от Черно море, ще стане прекомерно забавно, разясняват осведомени с едно от най- огромните безобразия на прехода. Другите по- съществени заслуги на кандидат- орденоносеца са многочислените афери с разнообразни златотърсачки и откритите войни, които те водят за банковите сметки на прославения строител. Междувременно Йордан Динев още преди време описа по тв приемника какъв брой предприемчиви били с брат си Динко и построили интернат още в далечната 1988 година върху имот от 180 квадрата. После след измененията продали пансиона и станали милионери.

„ В България има доста почтени предприемачи. Тук човек може да бъде богат без да е олигарх ", счита по-малкият Динев, който несъмнено е решил, че все по-обедняващите средностатистически данъкоплатци ще му вържат на приказките.

Цял медиен концерн от знайни и незнайни публицисти лустросва старателно облиците на Диневи, демонстрира инспекция на „ Галерия ". Можете да ги видите към масите на всички коктейли на олигарсите. Едни и същи втръснали до болежка физиономии се въртят към братята.

Иван Велчев

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР