Цар Симеон и царица Маргарита Гомес-Асебо и Сехуела бяха гости

...
Цар Симеон и царица Маргарита Гомес-Асебо и Сехуела бяха гости
Коментари Харесай

Симеон и Маргарита на кралска сватба в Йордания

Цар Симеон и кралица Маргарита Гомес-Асебо и Сехуела бяха посетители на сватбата на принца на Йордания Хюсеин и Раджуа ал Саиф. Те участваха на сватбената гала, която се състоя в двореца Захран в Аман, същото място, което са избрали за своите венчавки бащата на Крал Абдула II и Кралица Рания, а преди тях и починалият крал Хюсеин, оповестиха от българското царско семейство. 

Приятелските връзки сред българското царско семейство и йорданското кралско семейство датират от доста години. Цар Симеон е бил непосредствен другар с починалия крал Хюсеин, бащата на крал Абдула II от годините, прекарани в колежа в Александрия. През 60-те и 70-те години на ХХ в. царското семейство постоянно прекарва ваканциите си в Йордания, дружно с йорданското кралско семейство.



Царят неведнъж е посещавал Йордания, а през 2002 година и в качеството си на министър-председател. Както споделя в своята автобиография: „ Щастлив съм, че съумях на проследя израстването на крал Абдула II от самото му раждане и да следя по какъв начин татко му го приготвя за тази сложна роля, макар превратностите в своя живот. Впрочем, той ме посрещна, когато бях министър-председател, и аз изпитах възприятието, че в негово лице преоткривам татко му. “

Цар Симеон е притежател на най-високия йордански медал „ Ан Нахда “.

След церемонията младоженците минаха по улиците на столицата с конвой от червени джипове и бяха приветствани от хилядите йорданци, излезли да ги поздравят.



Вечерта Цар Симеон, Царица Маргарита, Княз Кирил Преславски и приятелката му Катрин Бътлър участваха на приема в двореца Ал Хусейния. Гости на сватбата бяха и Княгиня Мириам със брачна половинка си Негово Кралско Височество принц Гази Бин Мохамед, първи братовчед на крал Абдула II.



На сватбата участваха представители на кралските фамилии на Англия, Дания, Холандия, Белгия, Испания, Швеция, Япония, Катар, султана на Бруней и други

По време на визитата си Техни Величества посетиха българското посолство и разгледаха българското неделно учебно заведение.

Царят постави венец в мавзолея на Крал Хюсеин.



Двамата с Царицата участваха на всекидневен обяд при принц Хасан бин Талал. На идващия ден Царят, Царицата и Княз Борис посетиха на чай принцеса Муна Ал Хюсеин, първата брачна половинка на Крал Хюсеин и майка на настоящия крал Абдула II.

Придружени от принц Гази Бин Мохамед, който е и консултант на краля по религиозните въпроси, Техни Величества посетиха разкопките на р. Йордан и по-специално мястото, където е кръстен Исус Христос от Св. Йоан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР