Ц ели 86% от исландците вече работят с 5-6 часа

...
Ц ели 86% от исландците вече работят с 5-6 часа
Коментари Харесай

По-малко работа за същите пари, ето в коя държава

Ц ели 86% от исландците към този момент работят с 5-6 часа по-малко на седмица - за същата заплата. Това ги прави освен по-доволни, само че и по-продуктивни. По всичко наподобява, че скоро Исландия ще вкара 4-дневна работна седмица.

Ето повече по тематиката

В петък на обяд не се случва съвсем нищо в кметството на исландската столица Рейкявик. В атнтидискриминационната работа началникът на отдела Ана Кристинсдотир споделя, че от предходната година на всеки от чиновниците е позволено да работи с 5 или 6 часа по-малко, споделя в репортажа си.

"Хората с дребни деца нормално си взимат по 45 минути всеки ден, а хората без деца употребяват цялото си време вкупом в петъците. Така, към 12:00 часа в петък нормално офисът е съвсем празен ", споделя Кристинсдотир.

По-малко часове работа, за същите пари. Икономически преференциално ли е обаче това.

През последните години беше извършено огромно проучване измежду заетите в публичния бранш и опазването на здравето. А резултатите от изследването незабавно привлякоха вниманието отделите по човешки запаси по целия свят.

"Данните демонстрират, че хората са в положение да работя  т по-малко и по едно и също време с това да извършват същите задания. Те употребяват това време със фамилиите си, срещат се с другари, а в по-редки случаи - и за повишение на квалификацията си ", споделя Гудмендур Харалдсон, създател на проучването.

Далеч не всички исландци обаче съумяват по този метод да реализират по-добър баланс сред свободното време и специалността.

Една от аргументите за това е високият стандарт на живот на острова. Повече по тематиката вижте във видеото нагоре.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Маскиран мъж с револвер нахлува в градски рейс: - Ръцете горе! - К'ви пари, бе чадо!? Т'ва е рейс! - Отвън написа " Райфайзен Банк! " Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПо думите на ръководителя на Народно събрание, не може да насрочи такова съвещание в понеделник, тъй като това ще бъде в нарушаване на правилникаМинистерството на външните работи ревизира информациятаМъжът се возел в рейс на градския превоз, когато контрольори му поискали билетКакво демонстрират данните за последното денонощиеTesla Model S Plaid стана най-бързият сериен автомобил на „ зеления пъкъл ”, подобрявайки предходното най-хубаво достижение на Porsche Taycan Turbo с 12 секунди.Google работи по решаването на проблемаВ сряда се чакат по-значителни краткотрайни нараствания на облачносттаКакво разясниха представители на обособените партииОт компанията са наясно по какъв начин ще съумеят да запазят ниските цени на своите артикули: като се лишат от „ ненужни ” функционалности.Поетът и учител ни напусна неочакваноВероятността тежко да прекарвате от новия ковид е с 40% по-малка, в случай че ядете тези храниДвижението се контролира, пътят не е затворенНовите 14 маски излизат под светлините на прожекторите довечера в 20:00 часа по NOVAПри терористичните офанзиви починаха близо 3000 душиДве трусове са регистрирани в ра
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР