Трявало в дебата да участва Венко Сабрутев, а не Петков.

...
Трявало в дебата да участва Венко Сабрутев, а не Петков.
Коментари Харесай

Шаш и паника, страх и смях в тв имени Барисава. Що така бе, Миме?

Трявало в дебата да взе участие Венко Сабрутев, а не Петков. Сабрутев бил възпрепятстван и мястото му в последния миг заел някогашният министър председател.

Но по какъв начин по този начин, това не е по нашите правила, - развълнува се по-бурно от нужното Цънцарова. Не е редно… ние не сме известени за размяната, - продължи разтревожено и с конфузна усмивка да подрежда тя. В слушалките явно получаваше фалцетни указания, тъй като ставаше все по-настъпателна и сериозна към Петков, а на лицето й се изписа комплициране.

 

Същото държание показва пред камерите и Сачева, която се слави в ГЕРБ като човек с стоманени нерви, хладнокръвие и самочувствие. Преувеличени клюки очевидно.

В един миг към сценката с двете орлици против опитващия се да бъде отстъпчив Кирчо, се причисли вездесъщия гербаджия Томислав Дончев. Той научил по някакъв метод какво се случва в предизборното студио и стремително се притекъл на помощ на съпартийката си. И на малкия екран, евентуално.

 

През това време, описват очевидци, шефът на новините Антон Хекимян, бил изпаднал в кресчендо, бушувал като вихър и сипел инструкции и закани с дебита на Ниагарския водопад…

 

Защото, нали, става дума за бТВ, която дефинира разпоредбите и е известна в някои кръгове като „ тв имени Барисава “. Това към този момент го казах…Но повторението не е ненужно, тъй като Томислав Дончев се изпусна и заплаши водещата: " Въведете ред в студиото или аз да го въведа ". Което подсказва кой управлява реда в тази медия.

 

По едно време в кавгата, кой знае за какво наричана спор и спор, се включи с флангова офанзива против Петков и тогавашният сътрудник от ръководещата коалиция Любомир Каримански, който по аргументи, че не оглави Българска народна банка, няма по какъв начин да обича водача на Политическа партия. И го сподели, и го сподели доста пъти в сряда вечерта. Не че му оказа помощ с нещо, а и Петков се трогна от злъчните му намеци и нападки. Което пък направило положително усещане на много хора, стана ясно в обществените мрежи.

 

Защо бяха нужни толкоз звук, страсти, обиди, съскане и завист? Няма логичност.

Ако търсим такава въпреки всичко, то тя е другаде. Появява се Кирил Петков и Сачева, в дует с Дончев, би трябвало да засияят: Кирчо им падна в ръчичките като зряла круша. Те, които настояват, че споделят единствено истината, че тяхното ръководство през три мадата е било отлично и харесвано от народа, а техният водач е национален любим, получават опция пред камерите да го попилеят с обстоятелства, какъв брой той е бил зле като министър председател, а държавното управление му нездравословно и ненавиждано. Сачева е ловджия от години, можеше да го отстреля като нездравословен дивеч пред очите на хиляди фенове. " Бум " - по упреците за Руски/Турски поток. " Бум " с двуцевката по фрагментите с чекмеджето с милион евро и златни кюлчета. Презареждане и още веднъж: " Бум " по обвиняванията за откраднати милиони за автомагистрала „ Хемус “ и ремонтирани сякаш язовири и прочие Да го бяха създали комичен за изказванията, че през тяхното ръководство България е изпаднала на дъното по всички индикатори за качеството на живот в Европа. За мизерните заплати и пенсии, за изтичащите милиарди през опазването на здравето и публичните поръчки. В ръчичките им беше, а те, вместо да го накълцат като краставица за таратор, избягаха. Да, да, избягаха.

 

Останалите участници в дебата - Христо Проданов от Българска социалистическа партия и Мартин Димитров от " Демократична България " споделиха смислени и потребни неща. Освен това се държаха обикновено. Присъстваше и Деян Николов от " Възраждане " - без коментар.

 

Абе, тази Сачева, за какво не си носи пушката на дебатите?

 

***

„ Що по този начин бе, Миме? “ – пееше Руслан Мъйнов преди време.

 

Припев:

 

Що по този начин бе Миме? Татко ти ще те пита?

Що по този начин бе Миме? Майка ти е ядосана!

Докога бе Миме, няма да си навита?

Откога бе, Миме роклята е ушита?

 

Емил Азар

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР