Трябват 2/3 гласове на делегатиКоалиция “Зелено движение може да се

...
Трябват 2/3 гласове на делегатиКоалиция “Зелено движение може да се
Коментари Харесай

„Зелено движение“ решава дали да се закрие през октомври

Трябват 2/3 гласове на делегати
Коалиция “Зелено придвижване ” може да се раздели на две обединения, само че преди този момент партията би трябвало да реши дали да се закрие на народен конгрес през октомври. Съпредседателят на “Зелено придвижване ” Владислав Панев, който е народен представител от ППДБ съобщи пред “Труд news ”, че групировката ще разиска бъдещето си на Националното заседание, което ще бъде свикано след към месец и половина, откакто структурите по места излъчат делегати. Предложението е мое, значимо е да обсъдим бъдещето на “Зелено придвижване ”, по тази причина и предизвиках тази полемика ”, сподели още Владислав Панев.

Решението дали групировката ще се закрие би трябвало да бъде взето от Националното заседание с болшинство от 2/3. Повечето от деятелите обаче считат, че сходна стъпка, освен това в навечерието на локалните избори, е минимум ненужна.

“Зелено придвижване ” има четирима депутати в 49-ото Народно заседание - Даниела Божинова от Бургаски регион, Васил Тодев, който е народен представител от Пазарджик, Илина Мутафчиева - депутат от Търговище и Владислав Панев, който е определен от 25 МИР-София. Панев е и зам.-председател на ПГ на ППДБ. Националното заседание ще би трябвало да избере и ново управление, в случай че “Зелено придвижване ” реши да се резервира като групировка. Владислав Панев към този момент разгласи, че няма да се кандидатира за съпредседател, защото е отпред на “Зелените ” към този момент два мандата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР