Трябваше ГЕРБ да паднат от власт, за да могат безобразията

...
Трябваше ГЕРБ да паднат от власт, за да могат безобразията
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Разследването на кмета Портних за мръсната тръба във Варненското езеро е по мой сигнал

Трябваше ГЕРБ да паднат от власт, с цел да могат безобразията им да бъдат разследвани

„ Това е по мой сигнал от предходната година. Става въпрос за мръсната тръба, която се изливаше във варненското езеро, без от общината да кажат и дума. Сигналът беше изпратен и до Европейска прокуратура, персонално до госпожа Кьовеши. Мотивите ми по отношение на ремонта на тръбата във Варна са по какъв начин е осъществена публичната поръчка, кой и по какъв начин е направил самата тръба и какъв е резултата за Варна и туристическия сезон от цялото това нещо. Само за ремонта цената беше към 1 млн. ” Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната Комисия по превоз Борислав Гуцанов в коридорите на Народното събрание във връзка повдигнатите от Прокуратурата обвинявания на кмета на Варна Иван Портних за канализационната тръба под Варненското езеро, с която имаше серия от повреди макар дадените огромни средства за поправки.

По думите на социалиста е било належащо да се смени централната власт, с цел да се стигне до този миг и да се видят безобразията, които ГЕРБ са сътворили в бранша с публичните поръчки както на локално, по този начин и на национално равнище. Гуцанов дефинира дейностите на някогашните ръководещи в тази тенденция като безусловно непрозрачни, а цените на самите публични поръчки като нереално високи.

„ Варна е мой роден град и аз се надявам, че най-сетне ще се постави точка на тези безобразия, които се правят на локално равнище. За жал през последните няколко години това ставаше и в други общини, където ръководи ГЕРБ ”, сподели още членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

В умозаключение Гуцанов бе безапелационен, че не са едно, две или три нещата, които във Варна могат да бъдат разследвани от антикорупционната комисия и прокуратурата. „ Ще ви дам за образец двореца на културата и спорта – нещо, което стартира с цена към 7 млн. и приключи с незнайна цена към 16-17 млн. Проходът Левски във Варна стигна цена на километър към 50 млн. Това е нереално висока цена ”, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР