Трябваше да се обяснява на хората защо да се ваксинират

...
Трябваше да се обяснява на хората защо да се ваксинират
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Колкото и гадно да звучи - мненията против ваксините трябваше да бъдат потискани

Трябваше да се изяснява на хората за какво да се имунизират и колкото и гадно да звучи, противните отзиви трябваше да бъдат потискани. Това разяснява по Българска национална телевизия проф., ръководител на Българското научно сдружение по фармация.
Той изясни, че с изключение на клиничната пътека, има доста колатерални разноски за коронавирус - медикаментите са безпределно скъпи. А когато те имунизират и не се разболееш, всичко това се икономисва, безапелационен е проф. Момеков.
бяха тествани при големи популации и на този стадий нищо не може да се съпостави с тях. След слагането на ваксина има интервал в който се разпростира имунната реакция, изясни ученият.
Според него, концепциите за слагане единствено на една доза при преболедували коронавирус, са по-скоро ограничения при дефицит на ваксини.
Проф. Момеков изрично счита, че в сегашната обстановка, не би трябвало да се подхващат екскурзии или екзотични пътувания.
Мисля че е доста чудноват интервал да вървиш на екскурзия в Африка. Знаем, че в ЮАР изолираха един вид, който е доста проблематичен. Част от тези страни разчитат на Исус да ги пази и мисля, че не е добра концепция в този интервал да вървиш тук-там, където не се знае каква е обстановката с.
60% от договорите за имунизациите ще бъдат предопределени за 14% от международната популация. СЗО направи един механизъм за подкрепяне на тези страни, само че знаете, че там живее голяма популация от хора, изясни проф. Момеков.
 Експерт: Дори след старта на имунизацията ще би трябвало да живеем с маски Експерт: Дори след старта на имунизацията ще би трябвало да живеем с маски
Дори след старта на всеобщата имунизация ще би трябвало да живеем с маски и съблюдаване на отдалеченост за по-дълъг интервал от време. Това съобщи пре...
Това, че сме си измерили антителата не дава мегаточен отговор на въпроса до каква степен сме развили имунитет, добави още той.
По въпроса за страничните реакции след ваксиниранети, той изясни, че имунизациите съдържат макромолекули, а някои безусловно съдържат вируси, тъй че е обикновено да има реакции.
Ако се създадат брутални ограничения от сорта на въвеждане на полицейски часове - на нас българите това ни работи доста зле, би трябвало сами да се ограничаваме, счита фармакологът.
Отварянето на заведенията не значи, че пандемията е свършила, категориче е проф. Момеков.
Относно недоверието в успеваемостта на имунизациите, той даде образец по какъв начин хората си купуват хранителни добавки за коса, кожа и напредък от нокти от интернет, а в същото време не желаят са се доверят на най-големите фармацевтични компании в света. Така че, бигфарма не е изверг, съобщи на финала проф. Момеков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР