Трябва възможно най-бързо България и Румъния да влязат в Шенген

...
Трябва възможно най-бързо България и Румъния да влязат в Шенген
Коментари Харесай

Юнкер призова за бързо приемане на България в еврозоната и Шенген

Трябва допустимо най-бързо България и Румъния да влязат в Шенген и еврозоната. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в годишната си тирада "За положението на Съюза ".

Председателят на Европейска комисия се застъпи за въвеждане на единната европейска валута във всички страни от Общността, в това число в по-бедните източноевропейски страни. "Не може да има две съсловия консуматори и служащи в Европейски Съюз ", означи Юнкер.

"Европа е от Виго до Варна, от Испания до България, би трябвало да диша с двата си дроба -с източния и западния, другояче ще се задушим ", означи той

Освен присъединение към валутния съюз, Юнкер прикани всички страни-членки да бъдат позволени в Шенгенската зона. Според него е извънредно време България и Румъния да се причислят към съглашението.

Юнкер съобщи още, че България, Испания и Италия не би трябвало да бъдат оставяни сами да пазят границите си.

Освен това Европейски Съюз би трябвало да продължи да се уголемява: до 2025 година Съюзът може да има към 30 членове, уточни той.

Жан-Клод Юнкер съобщи още, че ще изиска от държавните управления на Европейски Съюз да одобрят публично започването на диалози за подписването на съглашения за свободна търговия с Австралия и Нова Зеландия.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР