Трябва във всеки случай да внимаваме какви са следващите действия

...
Трябва във всеки случай да внимаваме какви са следващите действия
Коментари Харесай

Денков в Брюксел: Трябва да внимаваме какви са действията на Русия и да бъдем готови, ако нещо, недай си Боже, се случи

Трябва във всеки случай да внимаваме какви са идващите дейности на Русия и по какъв начин ние би трябвало да бъдем готови за тях, съобщи през днешния ден министър председателят Николай Денков във връзка вчерашните изказвания на съветския президент Владимир Путин за Черно море. Той отговори на въпроси на български публицисти в Брюксел, където тази седмица взе участие в срещата ЕС - Западни Балкани и в съвещанието на Европейския съвет, оповестява кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел Николай Желязков.

По думите на премиера в предходните години са били следени изявления от съветска страна, които издават имперски упоритости. Тези имперски упоритости включват много от сегашните страни, в това число част от страните в Европейски Съюз, означи Денков. В прочут смисъл нищо ново. От друга страна, би трябвало да внимаваме за тези изявления, тъй като преди този момент те изглеждаха като изявления, след което се оказа, че някои от тях се трансфораха в проект за деяние, добави министър председателят.

От много време много хора споделяме, че би трябвало да се внимава в това отношение. Надявам се и българското общество най-накрая да почне да чува, че има потребност от внимание в тази посока. Подготвяме се с консолидиране в структурите на НАТО и с превъоръжаването на Българската войска, в това число взаимно в учения с други войски на НАТО, тъй че да бъдем подготвени, в случай че нещо, недай си Боже, се случи, уточни Денков.

Той заяви, че през вчерашния ден се е състояла взаимна среща сред него, ръководителя на Европейската комисия, президента на Румъния и австрийския канцлер за Шенген. По неговите думи нашата и румънската страна са обяснили, че сухопътните граници са значими. Остана за следваща полемика, разясни Денков.

По мотив предлагането на ръководителя на Европейския съвет за систематизиране на подготвяното нарастване на бюджета на Европейски Съюз за дейностите в региона на миграцията министър председателят посочи, че част от плануваните суми ще послужат при опазването на българо-турската граница. Със сигурност част от тези средства ще бъдат ориентирани за техническо застраховане, за изпращане на спомагателни патрули към другите страни, сподели той. Това има директно отношение към отбраната на нашата граница с Турция, означи министър председателят.

В светлината на идния през днешния ден диалог в Европейския съвет за Близкия изток Денков уточни, че позицията на България е, че всички форми на тероризъм са неприемливи. Атаката на " Хамас " беше извънредно брутална, разяснява той. Трябва да се направи всичко допустимо да се отстранен опциите тя да се повтори. Големият въпрос е, по какъв начин. Европейски Съюз застъпва концепцията за две страни. Търси се политическо посланичество на палестинците през Палестинската автономност. Има разнообразни разновидности за бъдещето, въпросът е, по какъв начин да се обезпечи това бъдеще, по какъв начин да се тръгне към него, добави министър председателят. Той разясни, че Европейски Съюз не разисква наказания по отношение на Израел.

Премиерът изрази очакване идната седмица Народното събрание да възобнови работа. Много е значимо българският парламент да продължи да работи - бюджет, Конституция, още закони. Предполагам, че идната седмица работата на Народното събрание ще се форсира, с цел да навакса това, което изгубиха през вчерашния ден и през днешния ден, добави министър-председателят.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР