Трябва по-просто да се обяснява как едно решение, което се

...
Трябва по-просто да се обяснява как едно решение, което се
Коментари Харесай

Захариева: ЕК няма да отхвърли българската инициатива за среща на върха Турция-ЕС

Трябва по-просто да се изяснява по какъв начин едно решение, което се взима от европейските институции, въздейства върху ежедневния живот на хората. Това сподели в изявление за предаването „ 12+3 “ министърът на външните работи Екатерина Захариева във връзка на битката с подправените вести.

Това е нещо, което Европейски Съюз съумя да реализира за европейските жители. Например, приказваме си на едни и същи сметки. Инфраструктурата, която строи, работните места, които се основават с помощта на нея, сигурността, т.е. повишението на сигурността. Например, от България стартира ФРОНТЕКС – общата гранична европейска полиция. Около 140 души подкрепят напъните на нашите гранични служители на реда. Много неща могат да се изясняват по-просто, в това число и политиката за защита и сигурност. /.../ Всеки един от нас – водачите, политиците, депутатите, би трябвало да изяснява по-просто и да следи в каква посока се развиват тези подправени вести, с цел да може в точния момент да се противодейства, добави тя.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева счита, че Европейската комисия няма да отхвърли българската самодейност за среща на върха Турция-ЕС:

Има сега уточняване на детайлите по тази среща, само че мисля, че тя е много реалистично да се случи. В скоро време ще имаме резултата, само че по този начин или другояче сме много близо и не бих споделила, че Комисията не се ангажира с такава среща. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР