Трябва ни водонепроницаемо облекло за коронавируса. Това каза премиерът Бойко

...
Трябва ни водонепроницаемо облекло за коронавируса. Това каза премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов: Трябва ни водонепроницаемо облекло за коронавируса

Трябва ни водонепроницаемо облекло за ковид. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на среща с представителите на текстилната промишленост в Министерски съвет поради ковид, съобщи Дарик.

``
реклама

Премиерът посочи, че на следващия ден в 14.00 не престават разискванията с текстилната промишленост.

„ Щабът ме инфоримра и това, което са задали. Трябва ни водонепроницаемо облекло “, разяснява Борисов.

„ Максимално бързо да извършите модела, кройките. Вече машините на всчики са такива, че са компютри. Дето се вика да ви благодаря, че и вие може да го кажете, че тук не става въпрос за облаги, за далавера, а тъкмо противоположното. Да проявим национализъм и да покажем, че нацията в такива моменти може да се активизира. Това, което като разноски има, ние ще си го платим през Министерство на здравеопазването. Никой не желае да поемете тежест. За нас услугата е, че оптимално бързо да знаем, че може да си произвеждаме тези маски, това облекло, надлежно калцуни и всичко останало “, сподели още Борисов.

Според него с обща воля ще се преодолее обстановката.

„ Да покажем, че нашата текстилна и шивашка промишленост не е единствено за ишлеме “, добави още министър-председателят.
 
„ Предложихме на министър-председателя и Кризисния щаб да се откри материал, който да не пропуща вода, да има сериозна механична преграда. Нашето предложение беше, без значение от това дали материалът ще е 100% памук, или памук-полиестер, на към 100 грама на квадратен метър материал да бъде залепена полиуретанова мембрана, която има 10 000 мм воден дирек отбрана. Този материал може да бъде тестван. Но вирусолозите могат да кажат по-добре от нас ”, съобщи представител на компания от Габрово, която да създаде сходно облекло.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР