Трябва много внимателно да следим процесите и да не допускаме

...
Трябва много внимателно да следим процесите и да не допускаме
Коментари Харесай

Проф. Николай Овчаров: Не трябва да допускаме кражбата на история

Трябва доста деликатно да следим процесите и да не позволяваме кражбата на история, която непрестанно се случва през последните епохи и изключително - в най-ново време. Това археологът проф. Николай Овчаров сподели през днешния ден пред публицисти в пресклуба на Българска телеграфна агенция.

" Трябва да напомня и обстановката с кирилицата, за която преди две години се пробваха да кажат, че е направена в Македония ", добави той. " Има тематики, на които ние, историците, би трябвало да реагираме съответно и оптимално бързо, без да се конфронтираме със съседите си ", счита професорът.

Овчаров разяснява работата на междуведомствената комисия на България и Северна Македония, която би трябвало да почисти историческите и просветителните въпроси сред двете страни. " Работата на тази комисия би трябвало да е по-ясна, тъй като ние мъчно научаваме какво се приказва в тази комисия ", сподели Овчаров. По думите му въпросите, които се слагат там, би трябвало да бъда подложени на доста по-широко разискване.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР