Трябва много да се внимава в следващите дни с темата

...
Трябва много да се внимава в следващите дни с темата
Коментари Харесай

Проф. Веселин Вучков: В следващите дни трябва много да се внимава с темата Шенген

Трябва доста да се внимава в идващите дни с тематиката Шенген. Приемането ни единствено по въздух в Шенген е доста малко. Най-важното достижение на Шенген е отварянето на сухоземните граници, когато путъваме да не усещаме, че прекосяваме границите. Това би трябвало да се случи не по-късно от лятото на идната година. Трябва да сме доста деликатни и да не позволяваме още 12 години очакване. Изпълнили сме безусловно всички условия и не можем повече да чакаме повече, това ще е непочтено.

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS някогашният вътрешен министър проф. Веселин Вучков  Веселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 година в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 година, който разяснява тематиките Шенген и измененията в Конституцията.  

" Министерство на вътрешните работи годишно води сред 150 и 200 хиляди досъдебни производства. Без качествена промяна на всички равнища в Министерство на вътрешните работи, няма по какъв начин да се води сполучлива битка с престъпността. За страдание всички гледат правосъдната промяна и никой не обръща внимание на Министерство на вътрешните работи. Не може 90% от разноските на вътрешното министерство да отиват за заплати и осигуровки. Трябват вложения за техника, нови униформи, доста са нещата. Реформа на Министерство на вътрешните работи би трябвало и тя може да се обвърже със правосъдната ", добави той. 

" Идеята президентът да избира сред три фигури за длъжностен министър председател не е добра и удачна. Има заплаха и в правосъдната промяна. Има опасности да се получат доста основни прокурори по места и основният прокурор да не може да управлява системата. рискуваме да нарушим цялостта на прокуратурата. Главният прокурор до момента беше прекомерно зает с политически мощните на деня. С измененията в конституцията това се ускорява. Политическото въздействие върху прокуратурата, въпреки и в този момент това да се предлага да става посредством Народното събрание, би трябвало да се понижава, а не да се усилва ", безапелационен бе проф. Вучков. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР