Трябва ли да се страхуваме от изкуствения интелект, който вече

...
Трябва ли да се страхуваме от изкуствения интелект, който вече
Коментари Харесай

Български експерти: Проблемът не е изкуственият интелект, а липсата на естествен

Трябва ли да се опасяваме от изкуствения разсъдък, който към този момент стартира да навлиза в живота ни? Този въпрос разясниха основни фигури от българския софтуерен бранш по време на форума " Шумът на парите ".
„ Изкуственият разсъдък неизбежно ще ни промени. Ние от ден на ден ще влизаме в компютрите. Ако обаче това не се случи внезапно, а последователно всичко ще е наред. Ще има време регулацията да пристигна по натурален метод. Страшното е да не стане ненадейно “, съобщи Цветан Алексиев, основен изпълнителен шеф на Сирма Груп Холдинг.
„ В момента и най-нискоквалифицираният човек още не може да бъде сменен от изкуствен интелект. По-големият проблем, за който би трябвало да се тревожим, е естественият разсъдък и неналичието му “, счита от своя страна Невен Дилков, създател на " Нетера ".
Според Атанас Райков, общоприет шеф „ Бизнес развиване “ на Viber за Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка, човешкото отношение към виртуалния свят е в непрекъснато придвижване и се приспособява към измененията. По-важно е обаче по какъв начин ще се приспособи бизнесът в свят, в който всяка услуга (от даване на информация до пазаруване на самолетен билет) ти се обезпечава единствено от Гугъл, без да има потребност да посещаваш други уеб сайтове.
Как се развива софтуерният бранш в България и какви са методите за справяне с неналичието на фрагменти - тези и още детайлности прочетете в
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР