Трябва ли да депозирам $5000 в CD или спестовна сметка?

...
Инфлацията е постоянна, лихвените проценти са високи и има признаци,
Коментари Харесай

Инфлацията е постоянна, лихвените проценти са високи и има признаци, че може да се насочат още повече през следващия месец — и по-късно тази година. Въпреки че това не е страхотна новина за кредитополучателите, има някои положителни ефекти за спестителите, а именно с лихвения процент, който в момента могат да осигурят със своите спестовни сметки.

Като депозират част или по-голямата част от парите си във високодоходна спестовна сметка или сметка за сертификат за депозит (CD), спестителите могат да спечелят експоненциално повече лихви, отколкото биха имали, ако ги оставят в обикновена спестовна сметка . Редовните спестовни сметки в момента се предлагат с процент от 0,42% APY. Но процентите по високодоходните спестовни сметки са над 4,50%, докато в момента е възможно да отворите компактдиск със ставка от 5,20% или по-висока.

Въпреки това, въпреки че лихвените проценти са крещящата атракция, те не трябва непременно да са единственият фактор, определящ къде да инвестирате парите си. Това е особено вярно за по-големи депозити, тъй като сметката, която в крайна сметка използвате, ще определи колко правите - и кога имате достъп до нея.

Започнете, като проучите опциите за CD и спестовна сметка тук сега, за да видите колко лихва, която бихте могли да спечелите.

Трябва ли да депозирам $5000 в CD или спестовна сметка?

Въпреки че окончателното решение е лично въз основа на множество фактори, има ползи от депозирането на $5000 както в CD, така и в спестявания сметка. Ето какво трябва да знаете.

Кога трябва да депозирате $5000 в компактдиск

Трябва да поставите своите $5000 в компактдиск, когато крайната ви цел е да спечелите възможно най-много лихви. Въпреки че са конкурентни, високодоходните спестовни сметки обикновено не предлагат толкова висок лихвен процент, колкото CD-тата.

Вероятно можете да си осигурите най-високата ставка, като отворите краткосрочен компактдиск в онлайн банка. Онлайн банките обикновено предлагат по-висока лихва от техните физически конкуренти. И лихвите за краткосрочни компактдискове се противопоставят на историческата тенденция и обикновено са по-високи сега от дългосрочните компактдискове.

Трябва също така да помислите за депозиране на $5000 в компактдиск вместо сметка с висока доходност, ако търсите сигурност и предвидимост. Сигурността идва естествено с компактдискове, тъй като парите ви ще бъдат заключени за целия срок (и ще бъдат застраховани от FDIC до $250 000 на акаунт).

Това може да позволи на парите ви да растат без постоянния цикъл на депозити и тегления, на които иначе може да са били подложени. Това също е чудесен начин да предвидите възвръщаемостта си, тъй като лихвеният процент, с който отваряте своя CD, ще остане същият за целия срок, независимо от всякакви неблагоприятни промени в лихвените проценти по време на срока на CD.

За всички тези причини, депозит от $5000 в CD може да има смисъл за вас сега. Лесно е да започнете тук.

Когато трябва да депозирате $5000 в спестовна сметка

Въпреки че в момента не си струва да влагате $5000 в обикновена спестовна сметка, има много причини защо може да искате да го поставите в такъв с висока доходност, особено когато се сравнява с CD.

Като начало, лихвеният процент по спестовна сметка с висока доходност е променлив. Така че, ако смятате, че има вероятност лихвените проценти да се увеличат отново, това може да е по-добрата алтернатива. По този начин ще бъдете по-добре позиционирани да се възползвате от по-високата скорост (срещу компактдиска, заключен при скоростта, с която е отворен).

Високодоходните спестовни сметки също предлагат гъвкавостта, която компактдисковете не предлагат. Ще можете да осъществявате достъп и да премествате парите си точно както бихте направили с обикновен акаунт, като същевременно печелите тази по-висока ставка. Този достъп може да бъде от решаващо значение, особено ако не можете да си позволите манталитета „настройте и забравете“, необходим за успешното завършване на пълен срок на CD.

Високодоходните спестовни сметки обикновено идват с по-малко такси в сравнение с други спестовни сметки и, за разлика от CD, няма да подлежите на наказание за изваждане на парите си „предсрочно“, тъй като те винаги ще бъдат достъпни.

Така че, ако тези предимства звучат изгодно за вашия лично финансово състояние, може би си струва вместо това да поставите своите 5000 долара в спестовна сметка с висока доходност. Започнете тук днес!

Изводът

Както CD-тата, така и високодоходните спестовни сметки имат уникални предимства за спестителите. Но си струва да направите проучване, преди да направите депозит от $5000 или повече. Ако направите грешен инвестиционен избор, може да се окажете санкционирани всички (или повечето) лихви, които иначе бихте спечелили. Започнете да проучвате опциите си за високодоходни спестявания и CD сметки тук, за да определите най-добрия път напред за вашите пари.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР