Трябва експерти от партиите да седнат и да обсъдят бюджета,

...
Трябва експерти от партиите да седнат и да обсъдят бюджета,
Коментари Харесай

Борисов: Пъпната връв на ГЕРБ е с Европа и Америка, а не с Гешев

Трябва специалисти от партиите да седнат и да обсъдят бюджета, а " Продължаваме промяната " бягат от експертни диалози, желаят шоу, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с парламентарната си група в централата на партията през днешния ден, излъчена онлайн.

" Сутринта чух ГЕРБ да се откажели от пъпната шнур с Гешев. Що за нелепост? Пъпната шнур на ГЕРБ е с Европа и с Америка, с ЕНП, с ХСС, с ХДС, с най-големите партии в Европа ", добави Борисов. Повод за коментара му са изявления от страна на представители на " Продължаваме Промяната " за опциите за сформиране на кабинет.

" Чисто на практика им споделих по какъв начин може да се излезе от рецесията и да се направи държавно управление, без да се нанасят даже вреди на обособените партии, всеки, който мисли, че може да бъде виновен пред хората, тъй като единствено преди седмици минаха изборите и народът се произнесе ясно и тъкмо. Само за шест месеца партията на смяната загуби близо 200 000 гласоподаватели и два съдружни колегата - Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия ", уточни Борисов.

" Дали отново ще работят с тях - не знам, само че при гласуванията това е реалност. Българска социалистическа партия твърди, че са им откраднали програмата. А опорката на Има Такъв Народ е, че ГЕРБ е свалила държавното управление, не то бе свалено от корупцията. Има Такъв Народ смъкна държавното управление, тъй като изобличи корупцията ", продължи водачът на ГЕРБ.

Аз предлагам авансово първо специалистите да приготвят диалог, в който аз, те и който желае ще седнем да утвърдим това, което се приказва, добави водачът на ГЕРБ

Бойко Борисов изчете шестнадесетте целта на " Продължаваме Промяната " и прикани парламентарната група на ГЕРБ да ги поддържа, в случай че решат.

Лидерът на ГЕР разгласи, че поддържа механизъм за следствие на основния прокурор, за увеличение на минималната работна заплата, на пенсиите, две цени за ток, повдигане на данъчния заем на млади фамилии, таван на цената на тока, на газа, растеж на учителските заплати, и прочие Но шеговито се опита да " надцака " предложенията на Политическа партия, илюстрирайки позицията си, че нов бюджет в това Народно събрание не би трябвало да се гледа, с цел да не се трансформира в предизборно наддаване:

" Увеличаване на пенсиите с 20%, с цел да изпреварват инфлацията? Според мен тя е повече. Да ги увеличим с 30% ", означи той. " Минимална заплата 860 лева? 900 е по-хубаво, кръгло число. "

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че поддържа и т очката за таван на тока за бизнеса , както и з акона за антикорупционната комисия с проверяващи функционалности.

" За две години стана ясно, че не се крадат осем милиарда на година. Напротив, единствено теглите заеми. Откъде ще ги вземете. Предлагам Кирил Ананиев и определени от тях хора да седнат и да бюджетират. И всичко да е готово, когато отида на диалози. Те желаят да създадем шоу и да се скараме. И да не стане с първия мандат. Ако тези неща не се изчислят, няма да стане и с втория, и с третия ", сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че тези проблеми би трябвало да се изчистят и да се поеме политическа отговорност.  

Борисов благодари на политическите партии, които гласоподаваха държавното управление да форсира процеса на приемането на еврото. Отзвукът в Европа за решението на Народното събрание е голям. Ще видите и че за Украйна ще се одобри с овации от демократичния свят. Не се опасявайте - няма да вкараме България във войната. Така че, ние ще бъдем там, където е демократичният свят и това е вярно, добави още Бойко Борисов.

Ние търсим сериозен диалог. Защото, в случай че вършим опити, би трябвало всички да носим политическа отговорност, добави още водачът на ГЕРБ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР