Трябва да знаем, че има храни, които при затоплянето си

...
Трябва да знаем, че има храни, които при затоплянето си
Коментари Харесай

10 храни, които стават токсични, ако се претоплят

Трябва да знаем, че има храни, които при стоплянето си в микровълновата могат да станат токсични

В съвсем всяко домакинство има микровълнова печка, която служи за по-бързото стопляне на някои храни и питиета или пък за цялостното им подготвяне. Мненията за сигурността на този апарат обаче са двустранни. В реалност, с цел да се предпазим оптимално от опасности за здравето, би трябвало да знаем, че има храни, които при стоплянето си в микровълновата могат да станат токсични. написа кои са те.

Картофи

Картофите губят питателните си субстанции при претопляне, могат да причинят и признаци като гадене, дискомфорт, а от време на време стават токсични и предизвикват хранително отравяне.

Ориз

Важно е да знаете по какъв начин вярно да съхранявате ориза по този начин, че да не се трансформира в отровен за вас. Важно е свареният ориз да не се оставя на стайна температура, с цел да не се разпространят бактерии и да стане отровен, като може да докара до гадене, повръщане или диария.

Яйца

Ако затопляте яйцата на прекомерно висока температура те могат да станат токсични и да причинят някои стомашни раздразнения.

Пилешко месо

Пилешкото е богато на протеини, само че претоплянето му може да им се отрази отрицателно и да докара до стомашен дискомфорт. Вареното пиле е най-добре да се затопля за по-дълго време, само че на по-ниска температура. Ако ви е останало пилешко месо от предния ден, с цел да избегнете проблеми със стомаха, най-добре го прибавете студено към салата или сандвич.

Спанак

Спанакът знаем, че съдържа положително количество желязо, само че и нитрати, които под въздействие на високите температури могат да се преобразуват в нитрити или други канцарогени, рискови за развиването на ракови болести.

Някои мазнини

Не е добре да претопляте да вземем за пример масло от орех, авокадо, лешник, лен, гроздови семки, защото по време на процеса те ще гранясат. Най-добре тях употребявате за студени ястия и избягвайте претоплянето им за термична обработка на храни.

Ряпа

Ряпата също съдържа нитрати, които при претопляне могат да станат токсични канцарогени.

Гъби

Гъбите са много употребявани в кухнята и те постоянно би трябвало да минават през термична обработка, само че при претоплянето им има заплаха за здравето ни. Затова е добре да приготвяте такова количество от тях, което бихте изяли в границите на деня. Те съдържат протеини и както към този момент споменахме и за пилешкото месо, претоплянето може да се отрази негативно и да ги направи токсични. Претоплените два или повече пъти гъби ще усилят рисковете от възможен проблем с храносмилането.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР