Трябва да запазим поне това равнище, докогато е необходимо, призова

...
Трябва да запазим поне това равнище, докогато е необходимо, призова
Коментари Харесай

Столтенберг: От началото на руската инвазия Киев получава годишно...

Трябва да запазим най-малко това ниво, докато е належащо, прикани той. Столтенберг уточни, че на идната в четвъртък и петък среща на министрите на защитата от НАТО се чака да бъде разискван проект по какъв начин пактът да координира предоставяната на Украйна военна поддръжка.

Ще обсъдим все по-интензивната съветска акция на вражески дейности в страните от НАТО – саботажи, принуждение, хакерски атаки и дезинформация, безапелационен бе Столтенберг. По думите му министрите ще беседват също за увеличението на отбранителното произвеждане и ще заседават със своите украински сътрудници в Съвета НАТО–Украйна.

 

Надделяването на Украйна във войната е първото изискване страната да се причисли към алианса, разяснява Столтенберг в отговор на въпрос.

Шефът на НАТО посочи, че министрите ще обсъдят работата на групата за нуклеарно обмисляне, обвързвана със вземане предвид на качествата с измененията в средата на сигурността. Столтенберг означи, че по-рано този месец Нидерландия съобщи готовността нейни изтребители Ф-35 да носят нуклеарно оръжие.

 

Ядрените сили на НАТО целят въздържане. В Европа има нуклеарно оръжие на Съединени американски щати, съдружниците обезпечават самолетите и съхранението, ръководството и поддръжката. В последните години сме очевидци на рискови изявления от съветска страна (по въпроса с нуклеарните сили), Москва разгласи изпращането на нуклеарно оръжие в Беларус и подхваща от ден на ден учения на нуклеарните сили, добави Столтенберг. Той сподели още, че угриженост основават и нуклеарните стратегии на Иран и Северна Корея.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР