Трябва да запазим нормалност и рационалност дори и в условията

...
Трябва да запазим нормалност и рационалност дори и в условията
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов разкри защо не мрем масово от К-19

Трябва да запазим нормалност и рационалност даже и в изискванията на зараза. За това прикани доцент Андрей Чорбанов, началник на департамент ''Имунология'' в Института по микробиология към Българска академия на науките.

Като страна сме се справили в пандемията, като общество обаче изрично не сме се справили , е оценката на доцент Чорбанов. Като ослепителен образец той уточни реакциите - младежи са изпаднали в параноичен боязън и паник офанзиви, а тъкмо рисковите групи от възрастни хора са били ежедневно по улиците и магазините.

И в сегашното би трябвало да се опитаме да реагираме обикновено, а властта би трябвало да наложи практични ограничения и да постъпва рационално.

По отношение на започването на образователната градина, Андрей Чорбанов няма терзания. На първо място той обоснова своето успокоение с това, че е научно потвърдено, че децата не придвижват инфекцията , по тази причина и в случай че дете, той би пратил на детска градина. Всички болни деца са били в контакт със болен възрастен.

"Дезинфекцията е нещо положително, само че няма общо с ковид , защото той не живее в ъглите на стаите, на пода и в пясъчниците, пейките, плотовете, както и в храната. Ако беше разпространяването на вируса бе през повърхности, заболелите щяха да са в пъти повече. Вирусът не живее отвън нас, отвън нашия организъм и се предава от човек на човек ", изясни доцент Чорбанов в телевизионно изявление.

"Големият проблем в международен проект са съсредоточените групи от възрастни хора , а на Балканите като цяло смъртните случаи са били и са доста по-малко, защото точно нашите родители не живеят всеобщо в обществени заведения и домове .

Властите би трябвало да се опитат да разпишат рационални ограничения и реакцията, както на властта, по този начин и на обществото, би трябвало да е да се резервира нормалността ", безапелационен е доцент Чорбанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР