Трябва да стане ясно как ще гласуват карантинираните и ще

...
Трябва да стане ясно как ще гласуват карантинираните и ще
Коментари Харесай

Радев: Румънските граждани зад граница са гласували по пощата! И за нашите сънародните трябва да е така

Трябва да стане ясно по какъв начин ще гласоподават карантинираните и ще има ли зелени коридори. Това съобщи президентът Румен Радев по време на днешните съвещания с ЦИК за идващите избори.

Президентът уточни, че румънските жители зад граница са имали опция да гласоподават по пощата и това е добър вид и за нас.

Президентът Румен Радев организира идната среща от поредицата за идните парламентарни избори. Този път с ръководителят на Централната изборна комисия Александър Андреев и други членове на комисията.

Основната цел на тези съвещания е да даде повече бистрота за идващите избори, съобщи президентът. Той бе безапелационен, че не стартира концепцията за провеждането на изборите в два дни.

Основните трудности, очертаващи се пред идващите парламентарни избори, са доставянето и узаконяването на машините, гарантирането на правото на глас на поставените под карантина, правенето на противоепидемични ограничения в секциите, както и даване на опция наблюдаващите гладко да наблюдават за честното осъществяване на вота.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР