Трябва да спринтираме много мощно до септември, в противен случай

...
Трябва да спринтираме много мощно до септември, в противен случай
Коментари Харесай

Експертът на СЗО Михаил Околийски: До септември трябва да спринтираме мощно с ваксинацията

„ Трябва да спринтираме доста мощно до септември, в противоположен случай има опасности от последваща вълна “, сподели в изявление доцент Михаил Околийски, специалист в офиса на Световната здравна организация за България.

„ Ваксинираните с две дози към днешна дата са единствено 759 хиляди души, към 10% от българското население. Здравните служащи са към 20% имунизирани “, посочи Околийски в предаването „ Преди всички “.

„ Очевидно някаква тайна доктрина, някакви послания на недобронамерени към имунизацията, към науката, към рационалното държание групи, ги вкарва в доста огромен риск за тяхното здраве и за здравето на роднините им. “

Според Околийски антиваксърите у нас създавали усещане за доста огромна повсеместност, тъй като по думите му „ имат доста кресливи гласове “, само че в действителност били дребна група.

Няма нищо притеснително в това да се таргетират избрани уязвими групи, счита Михаил Околийски във връзка оповестеното от здравното министерство начало на акция за разпространение на имунизацията в ромските общности. Това ще се случва благодарение на ромски посредници, духовни водачи и шоу звезди.

„ Досега Министерството на здравеопазването не се съобразяваше с нашите рекомендации, в това число да въвлече религиозни водачи лидери на общността “, разясни здравният специалист.

Той дефинира като „ извънредно обезпокоителен факт “ неналичието на национална имунизационна акция, преди появяването на клиповете по линия на акцията Европейската комисия „ Прегърни живота “.

Може да се приказва за дълготрайна отбрана от имунизацията, сподели специалистът. По въпроса с умрелите от делта разновидността на вируса във Англия, макар че са били имунизирани, Околийски съобщи, че това не значи, че „ имунизацията не работи “.

Липсата на достъп до медицински услуги провокира двойна смъртност в България по време на пандемията, означи още Михаил Околийски.

 

Всичко за ковид следете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР