Трябва да спрем да спорим колко сме изрядни, а да

...
Трябва да спрем да спорим колко сме изрядни, а да
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Да спрем да спорим колко сме изрядни и да започнем да си оглеждаме недостатъците


„ Трябва да спрем да спорим какъв брой сме изрядни, а да огледаме минусите “, това сподели дипломатът Елена Поптодорова в ефира на „ Твоят ден “ по NOVA NEWS за отхвърли България да бъде призната в Шенген.

Тя подсети: „ През 2007 година бе основан механизмът за съдействие и инспекция на Европейска комисия за приемане на България и Румъния в Шенген. Този механизъм не е анулиран. По избрани индикатори се дефинира напредъкът на страните в региона на правосъдната промяна, битката с корупцията и проведената престъпност. Ние следваме стъпките, които се съдържат в механизма. “

Поптодорова съобщи още, че „ Рюте не е неправ, когато споделя, че желае да види още един отчет за България. Той е пореден в позицията си. Преди повече от 10 години той сподели, че изискванията ще бъдат до тогава, до момента в който е нужно. “

Дипломатът счита, че шест месеца не са толкоз кратък срок, с цел да се одобряват съответните законодателни стъпки, а политиците би трябвало да се възползват от заложените периоди.

По мотив изпращането на оръжия за Украйна от страна на България, тя сподели: „ Твърде късно – прекомерно малко. По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР