Трябва да спрем да сме велики! Да спрем да казваме

...
Трябва да спрем да сме велики! Да спрем да казваме
Коментари Харесай

Павлова: Европредседателството ни започва с бюджета и Брекзит

" Трябва да спрем да сме " велики "! Да спрем да споделяме " Велика България ", " Велика Македония ", и да вървим напред ". Това е споделил нощес на формалната вечеря след лидерската среща за Западните Балкани министър председателят Бойко Борисов. Думите му цитира министърът по европредседателството Лиляна Павлова. Тя бе посетител в предаването " Тази заран " по БТВ.

Павлова, която е някогашен министър на строителството, разяснява и тематиката за пътищата, които ще свържат страните по Коридор № 8.
" Ако желаеме да се интегрираме, първото е политическото предпочитание и то е реалност. Второто е да бъде припознато, че това е дълготрайна тематика, освен за мандата на българското председателство. Следващата тематика е, че би трябвало да сме свързани - столиците на Балканите даже нямат въздушна връзка ", означи Павлова.

" На 1 декември изцяло бяхме подготвени за председателството. Останаха спомагателни проби на техниката. Вчера беше генерална подготовка и регионът беше отцепен - ще има и такива дни, в които регионът към НДК ще бъде със затруднено прекосяване ", уточни още Лиляна Павлова. Тя посочи, че в НДК има профилирана инсталация за преводи и сега върви тестването им.

Започваме с Брекзит, започваме с рамката на бюджета, по този начин ще започва европредседателството, съобщи тя.
" Поемаме председателството от Естония, които реализираха доста, само че нещо, което постигнахме с министър ръководителя Борисов с бъдещия канццлер на Австрия е да не разделяме 2018 година на две. И да стартираме със Западните Балкани. Себастиян Курц, който се надяваме да образува сполучливо държавно управление до Коледа, е на това мнение ", сподели още Павлова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР