Трябва да сме в състояние да управляваме стреса, защото ще

...
Трябва да сме в състояние да управляваме стреса, защото ще
Коментари Харесай

Науката обяснява защо жените са по-уязвими от стреса, отколкото мъжете

Трябва да сме в положение да управляваме напрежението, тъй като ще дойдат по-трудни времена и това, което ще ни избави, е позитивната настройка " - Мари Озмънд

Стрес - ние всички си имаме работа с него! Без значение какъв е животът ни, ние всички се оправяме със напрежението по един или различен метод. Независимо дали става дума за работа, стрес в фамилията или връзката ни, никой не е ваксиниран. Въпреки това, дамите наподобяват по-уязвими към напрежението, в сравнение с мъжете.

Според изследване от група специалисти, " Съществените доказателства демонстрират, че дамите оповестяват,че изпитват повече боязън и са по-склонни да развият тревожни разстройства, в сравнение с мъжете. По-голямата накърнимост на дамите може да бъде отчасти разбрана посредством проучване на половите разлики в етиологичните фактори (причините за пораждане на болестите), за които е известно, че способстват за безпокойството. "

Ако сте жена, може да се справяте със напрежението по способи, които са надалеч по-различни от тези на вашите сътрудници мъже. Чудили ли сте се за какво? Най-накрая науката има отговор на това, което кара дамите да бъдат по-уязвими от напрежението, в сравнение с мъжа.

ЕТО 3 НАУЧНИ пояснения за какво дамите са по-стресирани, в сравнение с мъжете

1. НОРМАЛНИ НИВА

Като се върнем чак до биологията в осми клас, дамите и мъжете имат изцяло друг хормонален баланс. Това е едно от главните неща, които вършат дамите надалеч по-уязвими от напрежението, в сравнение с мъжете. В съпоставяне с мъжете, дамите са склонни да изпитват повече съмнения в хормоните си, в сравнение с мъжете, което може да направи дамите надалеч по-уязвими към напрежението.

" В съпоставяне с мъжете, дамите изпитват доста по-големи съмнения в равнищата на хормоните, които са свързани със признаците на меланхолия. В допълнение към предменструалното дисфорично разстройство, до 15% изпитват следродилна меланхолия ", споделя международният цифров пълководец Кели Маркъс.

Въпреки че няма метод да измененията хормоните си, в случай че установите, че страдате от стрес през избрани дни на месеца, не забравяйте да поговорите с някой, който може да ви помогне да се справите с него и да се почувствате по-позитивни.

2. СВИВАНЕ НА КРЪВОНОСНИ СЪДОВЕ

Не единствено, че дамите са по-уязвими към характерно сърдечно заболяване, когато са под стрес, само че сърцата на дамите не реагират на стрес по същия метод, както тези на мъжете. Когато са подложени на стрес, проучването открива, че женските кръвоносни съдове се свиват по-често от тези на мъжете.

Свиването на периферните съдове при дамите евентуално покачва риска от сърдечно-съдови проблеми и гибел на дамите.Стресът кара женските кръвоносни съдове да се стягат и свиват повече, което води до липса на кръвен поток към сърцето и може да провокира миокардна исхемия.

3. Миокардна исхемия

Понякога това, което прави дамите по-уязвими от напрежението, не е самият стрес, а това, което провокира този стрес. Хроничният стрес може да аргументи увреждане на тялото ни - най-важното - на сърцето ни. Жените са по-уязвими на стрес, тъй като те са по-склонни от мъжете да страдат от " миокардна исхемия " - слаб приток на кръв непосредствено към сърцето.

Когато сърцето ви не получи задоволително кръв, естествено няма задоволително О2, което може да аргументи доста съществени проблеми. Ако сте под огромен стрес, бъдете сигурни, че ще говорите с Вашия доктор за риска за сърцето.

Ето 3 метода да се оправиш със напрежението

И по този начин, какво вършат дамите, с цел да не бъдат толкоз уязвими на стрес преди всичко?

1. Упражнения

Експертите са единомислещи, че физическата интензивност и тренировката са най-важният метод да се оправим със напрежението в нашия живот.

" Биологично, упражненията наподобява дават на тялото късмет да практикува оправянето със напрежението. Те принуждават физиологичните системи на тялото - всички, които вземат участие в реакцията на напрежението - да споделят доста по-отблизо, в сравнение с нормално... Тази подготовка на информационната система на тялото може да бъде същинската стойност на упражнението; колкото по-заседнали сме, толкоз повече телата ни дават отговор на напрежението. "

Намерете другар или член на фамилията, които да тренира с вас, тъй като с другар постоянно е по-забавно! Упражнението не е положително единствено за напрежението. Добре е да поддържате цялото си тяло и разум физически и душевен здрави. Ще изгорите малко сила и ще се предпазите от напрежението.

2. Медитация

Всеки вид техника за релаксация работи, медитацията е една от най-хубавите за битка със напрежението и за поддържане на крепко сърце. Според Харвардското здравно издателство " Психическият стрес може да форсира ритъма на сърцето и да увеличи кръвното налягане; медитацията в действителност може да обърне физиологичните признаци на стрес. "

Всичко, което би трябвало да извършите, е да намерите умерено място, където да седнете и да отделите известно време, с цел да фокусирате цялата си сила върху успокоение и релаксация. Можете да го извършите заран или тъкмо преди лягане. Винаги, когато го извършите, просто се уверете, че сте си разрешили известно време, с цел да се освободите от напрежението и да намалите натиска.

3. Пийте по-малко кафе или алкохол

Ако сте от тези хора, които не могат да стартират деня си без кафе, може да поискате да замените утринното си лате.

"... когато се употребява прекомерно постоянно или в неуместно време (например през нощта), кофеинът нарушава естествения темп на кортизола... кофеинът може да повлияе на хормоналния баланс. Но при дамите, чиито кафези са устойчиви на инсулин, изследванията демонстрират, че кофеинът покачва глюкозата и инсулиновия отговор ", прибавя „ Женската здравна мрежа ”.

Избягването на питиета като кофеин и алкохол може да ви помогне да се справите със напрежението доста по-добре, защото тези субстанции в действителност могат да покачат напрежението, на който сте подложена. Не е нужно да се отказвате изцяло, само че намаляването на използването ще ви даде начален старт при оправянето със напрежението.

Заключителни мисли

Дами, даже в случай че сте по-уязвими от напрежението, в сравнение с от мъжете, към момента можете да се борите с проблемите, които може да провокира напрежението. Да знаем вредите, които може да провокира напрежението е първото оръжие, от което се нуждаете, с цел да се борите с него! Практикуването на здравословни и позитивни способи за справяне със напрежението ще ви защищити от накърнимост. Особено през днешния ден, на 8 -ми март! Ето ви още една научно потвърдена причина да се поглезите и да му изтъкнете мотива да ви оцени и зарадва!/beu.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР