Трябва да сме особено предпазливи при покупка на хранителни продукти

...
Трябва да сме особено предпазливи при покупка на хранителни продукти
Коментари Харесай

Не купувайте козунаци онлайн, рисковано е, алармира експерт

Трябва да сме изключително внимателни при покупка на хранителни артикули от интернет, защото може да е рисково за здравето ни. За това предизвести Габриела Руменова от онлайн платформата „ Ние, потребителите “ по отношение на появилите се разгласи за козунаци в Мрежата.

Тя означи, че има особено законодателство, което слага прецизни условия към търгуващите с храни поначало и изключително онлайн.

По отношение на офертите за хранителни произведения от физически лица Руменова изрази съмнение, че тези „ търговци “ залагат на маркетинговия метод – да се извърнат към тези, които желаят да си купят нещо домашно, а не от всеобщите търгови и магазинната мрежа и доста хора търсят тъкмо това в днешно време.

„ Покупките от физически лица постоянно са рискови, само че най-много когато приказваме за хранителни артикули или козметика, тъй като заплашват освен нашите стопански ползи, само че и здравето и живота ни даже. Кой ще ни подсигурява, че са спазени всички условия при производството, съхранението и превозването? “, разяснява тя.

В отговор на въпрос кой ще отбрани правата ни при покупка на некачествена или развалена храна от интернет, специалистът уточни, че в случай че продавачът онлайн е търговец, можем да имаме искания към него, каквито към всеки различен търговец. „ В доста от случаите обаче става дума за физически лица, които даже правят нерегламентирана търговия и не съблюдават условията както на законодателството за продажба на храни, по този начин и по принцип за осъществяване на комерсиална активност “, подчертава специалистът по потребителски права.

Габриела Руменова разяснява и сензационните равнища на цените за някои козунаци. „ В изискванията на свободен пазар цената е такава, каквато потребителят е податлив да заплати. Дори и да има такива, които злоупотребяват с „ добавената стойност “ на покупките за празника – страстите на хората, те не могат да бъдат определящи за цените на пазара, тъй като стоката би трябвало да се продаде. Когато има повече благоприятни условия – да се надяваме, че това е по този начин, потребителят има право на избор. Като види с какво разполага, ще си вземе това, което е преференциално за него. Ако може да си купи козунак за 20 лева, няма да си вземе този от 80 лева Хората, които ще посегнат към по-скъпите, без значение от повода, не са чак толкоз огромен % “,  каза в умозаключение тя пре Bulgaria On Air.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР