Трябва да сме добре въоръжени, подготвени и единни по отношение

...
Трябва да сме добре въоръжени, подготвени и единни по отношение
Коментари Харесай

Станимир Илчев: Сигурността трябва да бъде абсолютен приоритет на всички партии

Трябва да сме добре въоръжени, готови и единни във връзка с условията на настоящата обстановка. Дори тематиката за сформиране на държавно управление на мен ми наподобява като вторична по отношение на тематиката за сигурността. Сигурността на България би трябвало да бъде безспорен приоритет на всички.

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ Станимир Илчев. Той е публицист, бил е народен представител от Национална движение „Симеон Втори" в два Народното събрание, както и евродепутат.

„ Естествено че сме застрашени. Поради неналичието на диверсификация бяхме застрашени от цялостна липса на газ. Поради неналичието на демографска и обществена политика бяхме и оставаме застрашени от приключване на хора и от демографска злополука. Поради неналичието на смели капиталови планове бяхме и оставаме застрашени от една стопанска система, която ту скърца, ту не скърца, само че общо взето не подвига стандарта на българите и България остава на последно място в Европейски Съюз “, уточни той някои от рисковете за сигурността на страната.

„ Нашите военновъздушни сили се нуждаят от рационализация “, безапелационен е Илчев.
Пречи ни манталитетът. Нерешителност, подбудена от някои исторически контузии и разтърсвания, както и илюзии, които към момента не сме изживели.
По думите на Илчев от 2004 година насам България се намира по едно и също време в заплаха и в положение на защитеност.

Според някогашния евродепутат излъчването на държавно управление в този момент е по-трудно от времето, когато се съставяше тройната коалиция през 2005 година

„ Трябва да си дадем сметка, че едно държавно управление беше за първи път свалено с избор на съмнение, за което способстваха хора от самото държавно управление “, акцентира Илчев и добави, че договарянията ще протекат мъчно, в случай че въобще стартират.

„ Соломон Паси е най-хубавият математик измежду политиците най-хубавият политик измежду математиците. В композиция с президента Плевнелиев ще играе още по-значима роля, защото Плевнелиев е податлив към положение на екзалтираност и импулсивност, до момента в който Соломон е последовател на невъзмутимите, систематичните, методически, премислени ходове. Обаче към този момент започнаха последователно да ги стигматизират “, разяснява настоящата политическа обстановка той.

Илчев е на мнение, че в този момент България е уверено по-близо до присъединение към Шенгенското пространство.

„ Забелязах, че единствено двама в Европарламента от дребната група „ Идентичност и народна власт “ са се изказали остро против България. Нидерландската позиция съгласно мен е смекчена, само че те няма да го обявяват още в този момент. Чешкото председателство е мощно стимулирано да помогне на България и Румъния и мисля, че Съветът през декември би могъл да ни даде зелена светлина за Шенген “, означи той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР