Трябва да сме дисциплинирани, за да не се налага да

...
Трябва да сме дисциплинирани, за да не се налага да
Коментари Харесай

Фандъкова за мерките в София: Улиците и градският транспорт се дезинфекцират

" Трябва да сме дисциплинирани, с цел да не се постанова да се вкарват по-строги ограничения. Трудно се дават оценки в такова време, само че желая да благодаря на всички софиянци, които съблюдават напътствията и препоръките за оптималната физическа изолираност. Всички ние поддържаме лекарите, медиците, които са на първа линия. Ако в действителност желаеме да има помогнем, това значи да сме дисциплинирани и виновни, с цел да не ги слагаме в обстановки като в Италия и Испания, в които би трябвало да избират ". Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ най-важното сега е хората, грижещи се за чистотата на столицата, да работят, с цел да може да се прави нужната стерилизация.

,,Обмисляме дружно с Центъра за градска подвижност (ЦГМ) разновидности за удължение на валидността на картите и служебния абонамент за Синя и Зелена зона за времето, в което не са действали``, добави още столичният градоначалник.

Фандъкова посочи, че най-големите загуби са в бранш ``Транспорт``, защото ЦГМ регистрира загуби за месец март в размер на към шест милиона лв., а трите транспортни оператора за към 6,5 милиона, като упованията са понижението на доходи през април да е още по-сериозно.

Тя не се съгласи с непрекъснатото говорене и сравняване дали би трябвало да се съблюдава дисциплинираност за запазване на здравето на хората, или да има по-усилен диалог за икономическите ограничения в помощ на бизнеса.

,,Ясно е, че би трябвало да подхващаме ограничения за срутва в някои сфери. Затова от първите дни, дружно с предприемане на ограниченията за стерилизация и помощ на нуждаещите се хора, предприехме ограничения за бизнеса``, добави столичният кмет.

Тя напомни, че към Столична община беше основан и Икономически съвет.

,,Поканих общински съветници от всички политически сили. Те имат свои оферти, които ще добавят към предложенията на Съвета тъй че да се погрижим за дребните и междинни предприятия, които търпят най-големи загуби. Имаме цялостно единодушие да освободим от такса ``Тротоарно право`` всички заведения, които не работят в интервала на изключително състояние, както и освобождение от наем на общински терени. Предвиждаме и гаранции за дребните и междинни предприятия, с цел да може да се подкрепят и да стартират работа след кризата``, добави Йорданка Фандъкова.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права зап
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР