Трябва да се знае дали назначеният на тази длъжност ще

...
Трябва да се знае дали назначеният на тази длъжност ще
Коментари Харесай

Извънредно! Румен Радев обяви ще назначи ли Гешев за главен прокурор

Трябва да се знае дали назначеният на тази служба ще пази публичния интерес, правата на жителите и върховенството на закона. Това съобщи на ексклузивен брифинг президентът Румен Радев.

"Реших да се обърна към вас и членовете на Висш съдебен съвет, които избират основния прокурор. И преди съм заявявал, че чакам същинско съревнование сред претенденти, а не официално осъществяване на процедурата по желание. Издигането на един единствен претендент лишава от престижа и легитимността на бъдещия основен прокурор. Така нужни за неговата нелека и виновна задача ", съобщи Радев.

"Министърът на правораздаването не уточни втори претендент и не даде опция. Обществото ни е изключително сензитивно към правосъдната власт като виновна за справедливостта. Затова бъдещият основен прокурор би трябвало да се употребява с високо публично доверие ", сподели той.

"Изботър на основен прокурор е акт с висока социална значителност и методът на неговото осъществяване би трябвало да основава доверие в обществото, а не да основава подозрения. Връщам на Висш съдебен съвет предлагането за назначение на господин Иван Гешев за основен прокурор на Република България ", приключи той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР