Трябва да се започне от философия, идея и смисъл на

...
Трябва да се започне от философия, идея и смисъл на
Коментари Харесай

Нико Тупарев: Или прокурор Франтишек има лична мотивация, или е болен човек

Трябва да се стартира от философия, концепция и смисъл на прокуратурата. Ако посоката е неверна за смисъла на прокуратурата, то няма да ни води на вярно място. Надявам се тези гадости, които ми се случват, най-малко да катализират, да се разбере, че има нещо философско сбъркано в тази институция чрез някакви хора. Това разяснява пред БНР телевизионният продуцент Нико Тупарев  Нико Тупарев Нико Тупарев е роден на 27 октомври 1971 година в София.   Завършва Българо-датския лицей., който бе арестуван предходната седмица.

Прокуратурата заяви, че става дума за длъжностно заграбване на 1,4 млн. лева, които той е източил от сметката на компания със съучастник и е трансферирал на своя сметка. По-малко от 24 часа след задържането Софийският градски съд го освободи без мярка за неотклонение. Прокуратурата е протестирала освобождението на Нико Тупарев  Нико Тупарев Нико Тупарев е роден на 27 октомври 1971 година в София.   Завършва Българо-датския лицей. от ареста, а в понеделник стартира инспекция против наблюдаващия прокурор Димитър Франтишек Петров. 

" В историята не е имало доста случаи за такива дейности от страна на основния прокурор към който и да е под формата на инспекции. Мислих, че това е някакво начало на смяна. Ако има нов основен прокурор, за мен постоянно новото начало идва през нова философия и нареждане на това каква е задачата на прокуратурата. Мен персонално ме е боязън от прокуратурата. Аз не се усещам предпазен ", сподели Тупарев.

Той позволява, че е допустимо Франтишек по някакъв метод да е стимулиран:

" Защо този човек продължава в случай, че е ясно, че няма нищо, няма осъществено закононарушение? Ако не е стимулиран по някакъв метод, което е непоносимо - по този начин се разрушава имиджът на институции в България... Надали има институция с по-нисък рейтинг от прокуратурата. Главният прокурор би трябвало да мисли по какъв начин това да се промени в обществото. /.../  Франтишек би трябвало да си дава сметка, че не неговото его е значимо. Когато си на такава работи, ти не би трябвало да се водиш от персонални подбуди. Ти боравиш със орисите на хората. Как да има доверие към институцията, откакто някой си разрешава това. Или този човек има персонална мотивация и употребява прокуратурата, или той е болен човек, на който би трябвало да се помогне, тъй като е нездравословен за обществото ".

Проблемът е личностен, безапелационен е Тупарев и добави: " Може би господин Франтишек просто е болен човек. Може би има нещо, което не му разрешава да види обективно нещата ".

Продуцентът изясни, че неговият дял във компанията е 85%, а този на съдружника му Александър Тошев е 15%. Той акцентира, че двамата са се разбрали. И гражданският спор към този момент е затворен, сподели Тупарев и изрече мнението си, че един цивилен спор да бъде углавен е " бухалка ". 

Все отново той не счита, че някой има интерес да му вземе бизнеса. 

Прокурор Димитър Франтишек Петров. Снимка: Булфото

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР