Трябва да се започне да се работи вече реално, а

...
Трябва да се започне да се работи вече реално, а
Коментари Харесай

Любен Дилов-син в Бургас: Притеснително е, че новият парламент има нагон да се превърне в Народен съд

Трябва да се стартира да се работи към този момент действително, а освен да се търси реванш и възмездие. Това споделиха на първия си брифинг в морския град, след старта на 45-о Народно заседание, бургаските депутати от ГЕРБ Любен Дилов-син, Димитър Бойчев и Ивелина Василева. Те изрекоха пред публицисти усещанията си от първите два цялостни парламентарни дни, както и упованията си за бъдещето на Народното събрание.

“Притеснително в новия парламент е, че той има нагон и действителна опция да се трансформира в Народен съд. Това може да изиграе неприятна смешка на всички ни”, сподели Любен Дилов-син.- " Парламентарната ни група е в страхотна кондиция и се усеща свободна, тъй като няма тази тежка нужда да крепи болшинство. Много е елементарно и прелестно да си съпротива, аз доста се развличам от тази смяна. Мисля, че ще бъде забавен този парламент, борбите би трябвало да са вътре в него, а не на открито по улиците. От това печелят всички”, добави Любен Дилов.

Депутатите разясниха и най-дискутираната тематика в последните няколко дни за проекта за възобновяване и развиване. Според Ивелина Василева проява за неприятната атмосфера, експанзия, тъпчене на правила и процедури в Народното събрание е входираният пряк отвод от ръководителя на Народното събрание да бъде дадена думата на Томислав Дончев, с цел да показа проекта. Още октомври месец проектът е оповестен онлайн и с неговото наличие може да се запознае всеки, сподели депутатката и добави:

" Според мен се цели не толкоз дебатиране на наличието на проекта, оферти за рационализиране, а по-скоро предпочитание за някакъв реванш, израз на желанието да се докара премиера в Народното събрание, с цел да може да се приказва за всичко останало, само че не по конкретиката на проекта. Изражение на това бе отводът, даден на вицепремиерът в оставка Томислав Дончев да показа плана”, сподели Ивелина Василева и напомни, че съгласно вярна на Народно събрание всеки министър има правото да бъде изслушан и да получи думата, когато я изиска.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР