Трябва да се вземат спешни мерки иначе тези тежки инциденти

...
Трябва да се вземат спешни мерки иначе тези тежки инциденти
Коментари Харесай

Султанка Петрова за насилието сред децата: Родителите намериха електронни забавачки на своите деца

Трябва да се вземат незабавни ограничения другояче тези тежки произшествия ще продължат. Агресията измежду децата е на всички места.

Това сподели в предаването "Събуди се " по Нова Телевизия доктор Султанка Петрова, заместник-министър на труда и обществената политика. Тя разяснява убийството на 11-годишната Никол в Бургас. "Аз от дълго време сигнализирам за този проблем. Родителите откриха електронни забавачки на своите деца. Преди години Световната здравна организация разгласи, че пристрастяването към компютрите е равно на това към опиатите, алкохола, комара. Всички би трябвало да се обединим - общество, родители, политици, учители. Опасностите дебната на всички места. Най-много сме отговорни ние възрастните. Кой упражнява надзор върху приятелите във Facebook, какви филми гледат децата ни? Трябва неотложно да вземем незабавни ограничения. Всички дружно, тъй като поотделно няма да се оправим ", безапелационна беше Петрова.

Гост в предаването беше и някогашният заместник-министър на образованието Диян Стаматов. "В учебното заведение, което управлявам, е неразрешена използването на мобилни телефони. Мобилният телефон ства рисков, когато се употребява безотговорно. Родителите недоволстват против такава възбрана, тъй като те желаят да са в непрекъснат контакт с децата си, без да имат потребност от това. Масово дежа от втори, трети, четвърти клас имат телефони. Ние организирахме няколко срещи, на които обяснихме на родителите вредата от мобилните телефони и по какъв начин доста елементарно могат да се основат подправени профили в обществените мрежи ", разкри Стаматов.

По тематиката се изрече и психологът Младен Владимиров. "Това е поредна серия на един дълъг сериал. Трябва да се направи цялостна система. Само по този начин може да се предотвратят случаите. Когато приказваме за децата си, би трябвало да мислим, че приказваме за националаната ни сигурност. Социалните мрежи не са страшни. Страшни са тези 3000 другари, които позволяваме до нашия свят. Социалната мрежа би трябвало да бъде за най-близките хора и другари, а всички други би трябвало да бъдат рестриктнати. Родителите би трябвало да схванат това ", даде образец психологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР