„Трябва да се вземат решителни и бързи мерки, това не

...
„Трябва да се вземат решителни и бързи мерки, това не
Коментари Харесай

„Райският газ взема застрашителни размери“: Нинова разпореди масирани денонощни проверки

„ Трябва да се вземат решителни и бързи ограничения, това не може да остане по този начин. Имаме два казуса – чиновническо безхаберие, а другият е липса на закон, който да урежда този въпрос “, акцентира тя.

Във връзка с това министърът е наредил няколко ограничения: „ Комисията за отбрана на потребителите стартира масирани и денонощни инспекции по заведения, нощни заведения, питейни заведения и в обществените мрежи на онлайн продажба на това вещество “.

На местата, където бъде открита продажба, ще се издава акт за краткотрайна възбрана за продажба. Който не съблюдава тази мярка го грози санкция от 25 000 лева

„ Законодателно в редица страни е уредено посредством забрани, ограничавания. Ние нямаме нормативна рамка. Затова помолих ПГ на Българска социалистическа партия - още през днешния ден, до часове, внася две думи корекция в закона, които могат да спасят живота на доста деца “, акцентира Корнелия Нинова.

Министърът се обърна и с зов към родителите да следят децата си, да алармират непрекъснато в КЗП. Като даде обещание, че от Комисията ще реагират и незабавно ще се отзовават тук-там, където е открита продажба.

По-рано през днешния ден експерти показаха паника, че

Припомняме, че след многочислени сигнали, изпратени до омбудсмана Диана Ковачева, тя също изиска незабавни ограничения за секване на модата с използването на божествен газ от подрастващите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР