Трябва да се вземат адекватни мерки и да не се

...
Трябва да се вземат адекватни мерки и да не се
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Трябва да се търсят възможности за техническо обезпечаване на външната ни граница

Трябва да се вземат съответни ограничения и да не се търси единствено обезпечаването с човешки запас за защита на границата. Това сподели някогашният вътрешен министър и ръководител на " Републиканци за България " Цветан Цветанов за Агенция " Фокус " за случая с убития служител на реда на границата ни с Турция. 

" Съболезнования на околните, че при осъществяване на служебния си дълг почина един заслужен граничен служител на реда. Що се касае до информацията, която имаме към сегашния миг, доста е мъчно да се направи повсеместен извод за това по какъв начин се е стигнало до тази безумна обстановка. Това, което би трябвало на първия стадий да бъде изяснено, е от кое място идва стрелбата, какъв брой са стрелците и най-важното е да се обясни и то с помощта и съдействието на турската страна дали мигранти или трафиканти са  стреляли по българския граничен служител на реда и патрул ", разяснява той. 

“Трябва да се вземат съответни ограничения и да се мисли доста по-отговорно, в сравнение с единствено да се търси застраховане с човешки запас за защита на границата ни. През последните месеци има усилване на миграционния поток към България, той се приближава до равнищата от 2013-2014 година, когато беше най-интензивен и за огромно страдание България не беше подготвена да посрещне подобен поток. Заплахите и провокациите пред граничния надзор и рестриктивните мерки, които страната ни изпитва във връзка с финансови и човешки запаси, би трябвало да се компенсират с по-широкото потребление на  цифрови технологии. Това може да бъде осъществено посредством цялостна цифрова промяна на ръководството на външните граници на Европейски Съюз и България, като част от външната граница, посредством защитата на българо-турската граница ", акцентира Цветанов.

Той разясни, че е належащо по-широко потребление на цифрови технологии, които са без конкуренция в днешните условия и провокации.

" Трябва да се види дали механически са били обезпечени чиновниците и дали на място патрулът е извършил всичко, както е по вътрешните правила. Дали е оборудван патрулният джип с термовизионна система, с която да може да се следи и управлява теренът в тъмна част от денонощието, с което да се предотврати и понижи рискут за чиновниците ", посочи Цветанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР