Трябва да се въведе регулация за използването на изкуствения интелект.

...
Трябва да се въведе регулация за използването на изкуствения интелект.
Коментари Харесай

Проф. Вълчев: Говоренето за конституционна промяна е важно, защото то крепи мнозинството

Трябва да се вкара регулация за потреблението на изкуствения разсъдък. Това съобщи деканът на Юридическия факултет на Софийски университет " Св. Климент Охридски " проф. доктор Даниел Вълчев.

Темата за изкуствения разсъдък е водеща в новото издание на самодейността " Юридически барометър ", която се реализира към този момент 13-а година.

" Темата, която избрахме за настоящия, е за изкуствения разсъдък. Има проблем с разбирането на хората какво е изкуственият разсъдък. Има едно общо разбиране, че това е един по-сложен компютър. Става въпрос за небиологично основани невронни мрежи, наподобяваща невронната система на човек ", разяснява ПРЕД Българска национална телевизия Даниел Вълчев.

Деканът на Софийски университет изясни, че България има доста квалифициран и мощен IT бранш, само че би трябвало да се вкара регулация за потреблението на изкуствения разсъдък.

" Въпреки че секторът е развъртян, ние не сме дейни в развиването си. Дори Европейски Съюз да направи доста добра регулация на закона за изкуствения разсъдък, би трябвало да има международни старания по случая. Това не е проблем на съответна страна ", посочи професорът.

Даниел Вълчев разяснява тематиката за конституционните промени.

" Говоренето за конституционна смяна е значимо, тъй като то крепи болшинството. По-добре е да има някакво държавно управление, даже и то да прилича служебно такова сега ", сподели Вълчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР