Трябва да се търсят възможности за правителство, ако е възможно

...
Трябва да се търсят възможности за правителство, ако е възможно
Коментари Харесай

БВ иска кабинет с първия мандат, дори и с кратък живот

Трябва да се търсят благоприятни условия за държавно управление, в случай че е допустимо с първия мандат. " Български напредък " водят политика не на борбата, не на разделянето, а желаят разговор и градивен диалог. Това съобщи заместник-председателят на " Български напредък " Виолета Комитова пред БиТиВи.

По думите ѝ всички държавни управления ще съставляват комплицирана структура с доста партии. Втората характерност е, че ще бъдат с къс живот и къса приложимост. Ако партиите не възприемат действителността, в която живеем - с многопартийни кабинети и къс живот, ние няма да стигнем до единодушие, уточни Комитова.

За сформиране на държавно управление БВ оферират контактни групи от всички партии за диалози без кавги. Два краткосрочни целта за решение би трябвало да си слагат въпросните контактни групи, съгласно Виолета Комитова - цената на живота и Шенген, след което да се подпише съдружно съглашение за кабинет с къс живот.

Според нея е вероятен кабинет на малцинството. Ако се стигне до третия мандат за сформиране на държавно управление е допустимо Стефан Янев още веднъж да стане министър председател, посочи Виолета Комитова. Тя е подготвена още веднъж да стане районен министър, в случай че се стигне до образуването на държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР