Трябва да се спазват определени правила, които казват, че се

...
Трябва да се спазват определени правила, които казват, че се
Коментари Харесай

Явор Божанков: БСП е фокусирана върху доходи, бюджет и съдебна реформа

Трябва да се съблюдават избрани правила, които споделят, че се кани дипломат, който има акредитация.

Ако България реши може по съответния ред и да прекъсне дипломатически връзки с дадена страна. Но това, което се предложи тук чисто процедурно е – администрацията на Народното събрание при депутати, които към момента не са положили клетва – да вземат решение, което не почива на нищо. “ Това съобщи определеният за депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ Явор Божанков в ефира на Българска национална телевизия.

Той дефинира това, като сюжет на ГЕРБ, в който се цели да бъдат раздаде други настроения сега. „ Защото ние сме фокусирани върху приходи, бюджет и правосъдна промяна. А такава значи и основна оставка на Гешев. Въпросът е и личен, и нашата парламентарна група е декларирала, че е за оставката на Иван Гешев “, добави определеният за депутат от социалистическата партия.

„ Прокуратурата желае документи от събрания на Българска социалистическа партия и аз като правист мога да кажа, че това е „ невиждано. Главният прокурор по сигнал на Кирил Добрев се намесва във вътрешнопартийния ни живот. Това е неуместно, само че пък е в реда на нещата, тъй като откогато служебния кабинет ръководи – постоянно има накъде по-зле. Ние не сме се борили 200 дни, с цел да свалим ГЕРБ и да получим ГЕРБ на квадрат. Казвам го с голямо страдание, тъй като е имало време, в което аз самия съм протестирал в поддръжка на президента Радев и не съм очаквал, че това ще пристигна. Българска социалистическа партия с това управление и в този състав е на вярната страна. Докато това е по този начин – ние ще сме бариера пред реставрацията на остарелия модел ГЕРБ -ДПС. Пък няма значение дали този модел сега е и в служебния кабинет “, разяснява Божанков по значимите за левицата тематики.

„ По отношение на Украйна не сме като останалите политически сили, които са в едната или другата прекаленост. Борисов има няколко метаморфози. Първо той беше заел тази поза – да пази хората от комунистите, въпреки да е бил член на Българска комунистическа партия и телохранител на Живков. Сега пък е евроатлантик – нищо, че онази компания „ Ипон “ охраняваше тръбите на „ Лукойл “, които не плащаха налози. И нищо, че Борисов сътвори „ Турски поток “ – един план, който е преференциален за една страна, само че това не е България. Нямаме нищо срещу да останем в съпротива. Този мандат е жертван с изключение на, в случай че ГЕРБ не се съберат с досегашните си сътрудници „ Възраждане “, с които дружно в 80% от случаите и смъкнаха държавното управление. Както и с Движение за права и свободи, които не са им досегашни сътрудници, тъй като те на локално равнище са сраснати “, изясни Божанков за настоящата политическа конюнктура.

Според него е безспорно, че вътрешните фронтове в Българска социалистическа партия са оказали въздействие върху резултата на левицата. „ Оказа въздействие безспорно и посоката, която служебния кабинет стартира. Защото те нападнаха и Българска социалистическа партия, и Демократична България, и Политическа партия – изобщо всички тези партии, които преди време поддържаха Радев за президент. Предупреждавал съм неведнъж, че това ще докара до връщането на Борисов като първа политическа мощ. Затова Българска социалистическа партия привиква Конгрес през февруари, с цел да стартира дълбока идейна промяна “, заключи той.

„ По време на ръководството, в което участвахме нямаше бюджетен недостиг и приходите на хората се подвигнаха с % по-висок от този на инфлацията. Ние не оставихме българските пенсионери без нарастване на пенсиите, сложихме таван върху цената на електрическата енергия и започнахме облагане на свръхпечалбите в енергетиката, и оставихме остатък в бюджета “, сподели в умозаключение Явор Божанков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР