Трябва да се разследва дали няма друга връзка, дали някой

...
Трябва да се разследва дали няма друга връзка, дали някой
Коментари Харесай

Атанас Славов: Трябва да се разследва дали някой не стои зад мъжа, отправял закани за убийства към магистрати

Трябва да се проверява дали няма друга връзка, дали някой не стои зад мъжа, отправял закани за убийства към магистрати, употребявал псевдонима " Червения корсар ", уточни в предаването „ Още от деня “ министърът на правораздаването в оставка Атанас Славов.

По думите му историята за Червения корсар звучи съвсем екзотично. Трудно ми е да допускам, че един човек, описван като душевен нестабилен, самичък си избира жертвите и написа известия, които са, меко казано притеснителни, – те са мощно притеснителни и стряскащи, изясни Атанас Славов, оповестява Българска телеграфна агенция. 

В неделя Софийският областен съд остави в ареста така наречен Червен корсар. Мъжът е работил самичък, допуска се, че страда от психологично заболяване, което би трябвало да бъде диагностицирано, сподели пред медиите преди дни шефът на Главната дирекция „ Национална полиция “ основен комисар Атанас Илков.

Министърът в оставка Атанас Славов разяснява и новия новия Закон за правосъдната власт, който към този момент е оповестен за авансово публично разискване. Той уточни, че най-важните промени в него са самостоятелност на съдиите, отчетност на прокуратурата, самостоятелност на Инспектората към Висшия правосъден съвет, нови правила за състезания и атестиране на магистрати, ограничение на властта на прокуратурата до наказателния развой и ограничение на опциите за произвол на прокуратурата.

За ротацията на кабинета Славов сподели, че уикендът сигурно ще има натоварен развой на договаряния, само че най -важното е дали политическите субекти в Народното събрание желаят да продължат реформаторската стратегия и уговорките, които са поети, или ще предпочетат да се отиде на предварителни избори. „ Продължаваме промяната – Демократична България “ желаят продължение на промяната във всички основни браншове, означи той. В този геополитически подтекст не можем да си позволим нов цикъл от избори и неустановеност за страната, добави Славов. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР