Трябва да се разбере колко е важно работната ръка у

...
Трябва да се разбере колко е важно работната ръка у
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Работната ръка у нас трябва да придобие дигитални умения за месеци, не за години

Трябва да се разбере какъв брой е значимо работната ръка у нас да придобие цифрови умения за месеци, не за години, уточни пред участниците в националната конференция " Работеща България за бъдещето на труда " министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер. Форумът е проведен от КНСБ, оповестява Българска телеграфна агенция.

По думите на Лорер това може да изтласка България в графика на дигитализацията и се отнася за търговци, банкери, учители. В името на основаване на добавена стойност Министерството на нововъведенията и растежа вижда като своя задача възстановяване на човешкия капитал у нас, акцентира министърът. В идващия програмен интервал ведомството ще работи за повече финансови благоприятни условия за съдействие сред бизнеса и Българска академия на науките.

Извън това, необятният набор от принадлежности, който ще предложим, включва както безплатно финансиране, по този начин и дялово присъединяване в разнообразни форми на предприемачество, означи Даниел Лорер. За да има обективен преход, обективна цифровизация, първо би трябвало да има преход и цифровизация, разяснява министърът.

В името на тази тактика България би трябвало да играе извънредно бързо и нападателно в актуалното съревнование за конкурентоспособност, което да става през нападателно търсене на вложения и което да прибавя стойност в стопанската система ни, посочи той.
Желанието беше да обединим тези принадлежности, които предизвикват вложенията на нови индустриални обслужващи мощности, и в това време се цели цифровизация, добави Лорер.

Дигитализацията и зеленият преход са двата целта, които наследяваме, тъй като Европейски Съюз ги е маркирал като основи за близкото бъдеще, регистрира министърът. Дигитализацията настава в безусловно всички браншове на стопанската система и задачата на нашето министерство е да я насърчава, колкото се може, изясни Лорер.

Той добави, че някои от инструментите към този момент са в приложимост. Предвидени са 140 млн. лева за енергийна успеваемост, а в Плана за възобновяване и резистентност в частта за цифров преход към 260 млн. ще са за рационализация, осведоми министърът на нововъведенията и растежа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР