Трябва да се радваме за Блакански поток и САЩ като

...
Трябва да се радваме за Блакански поток и САЩ като
Коментари Харесай

Плевнелиев обърна палачинката за ”Турски поток” и АЕЦ ”Белене”, us-дипломатът Хейл бил неточен

Трябва да се радваме за ”Блакански поток ” и Съединени американски щати като положителни другари би трябвало да се радват за нас. Американски посланик може да допусне неточност с изявление, че не вижда за какво съгласно дипломата тръба, която минава през Европа е неприятна, разяснява пред Българска национална телевизия президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев. Той отбрани и строителството на АЕЦ ”Белене ”.
По думите му, американците са наши стратегически другари и в случай че желаят да ни оказват помощ, те би трябвало да поддържат една историческа смяна. България за първи път в своята история направи дълбока промяна в енергийния бранш и газовия бранш.

Относно това, дали попадаме ли в наказания на Съединени американски щати, Плевнелиев изясни, че в " Южен поток " тръбите са били съветски и Русия можела да ни прегази със своите тръби, само че в този момент тръбите са наши.

Това не е единствено геополитически план, само че и пазарен план, ние ще преценяме каква газ да минава. Трябва да защитим своите ползи.

България строи тръби към всички съседи, може да купува и да продава от и на всички и сътворяваме газова борса, към този момент няма един монополист, добави той.

Плевнелиев разяснява и АЕЦ " Белене ", той " постоянно съм бил срещу АЕЦ " Белене ", в случай че не се направи на пазарен принцип и в случай че се прави с държавни пари. "

Но с новата зелена договорка на Европа и отварянето на нови пазари, електрически коли и с цел да затворим ТЕЦовете и почистим въздуха ни би трябвало електричество и с цел да преминем към чиста сила ние би трябвало да се откажем от въглищата, изясни той.

Копаем въглища с ниско качество, които замърсяват, България има упоритостта да почисти въздуха за децата си и да преквалифицира миньорите.

Българските политици би трябвало да са почтени и да кажат, че с въглища не може и може АЕЦ и точно за това по-доброто решение, само че в случай че стане на пазарен принцип.

За напрежение в Близкия изток, то изясни, че за първи път се основава обстановка, в която сътрудниците и сътрудниците на Съединени американски щати не знаят какво се случва, Съединени американски щати не се съветва и вършат едностранно каквото си желаят. " Тръмп работи импулсивно, ненапълно непрогнозируемо и това основава голям проблем ".

Не може просто по този начин да решиш да убиеш някакъв ирански военачалник, при Обама е друго, тъй като Осама Бин Ладен е търсен и приет терорист. Касем Солеймани не е участвал измежду имената на уредниците на атентата в Сарафово, Бургас обянси Плевнелиев и добяви, че е виждал документите и там има други имена.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР