Трябва да се радваме, че хората повярваха и се обединиха

...
Трябва да се радваме, че хората повярваха и се обединиха
Коментари Харесай

Парите за артистите: Министър Кръстев ще поиска 250 млн. лв. повече за култура

Трябва да се радваме, че хората повярваха и се сплотиха към една цел – Старинен град Несебър. Страхотно доста можещи хора свършиха доста работа. ЮНЕСКО щяха да ни зачеркнат, тъй като не сме си свършили работата. Причините за организационни, политически. Това съобщи министърът на културата Кръстю Кръстев в ефира на Нова телевизия.

„ Несебър е древен град, само че е и жив град. Тези две неща би трябвало да ги съчетаем. Трябва да свикнем, че има правила, които би трябвало да спазим ”, добави той.

„ Ще желаеме повече от бюджета за просвета. Аз не съм политик, аз съм човек от тази сфера и до през вчерашния ден бях на другия фронт. Държа да кажа, че България има добре построена мрежа от културни институции из цялата страна ”, разяснява още той.

Той изясни, че систематичното недофинансиране и недоумение на казуса в по-голямата си част е довело до това, че разпределението не е из цялата страна: „ В целия свят актьорите работят спомагателна работа. Колкото до парите – получава се в средите по този начин, че непрестанно се приказва за мизерното възнаграждение на хората, които вършат просвета. Те са уверени, че в случай че имат пари за активност и реализиране на своята работа, могат да си изкарат парите от тази работа. ”

„ Сега вършим новия бюджет и приготвяме плановете, ще желаеме 250 млн. лева повече. Все още не сме говорили с финансовия министър ”, акцентира той.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР