Трябва да се работи по въпроса за привличането на инвеститори

...
Трябва да се работи по въпроса за привличането на инвеститори
Коментари Харесай

Депутатите от БСП-Бургас: Усилено трябва да се работи за привличането на инвеститори в общината

„ Трябва да се работи по въпроса за привличането на вложители в община Бургас. Предлагам да се направи кръгла маса по тази тематика и да забележим с какво можем да бъдем потребни, тъй като, въпреки и сега да сме съпротива, имаме предпочитание тук да идват вложители ”. Това съобщи на конференция за медиите националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Петър Кънев. Той разяснява, че през последните 5 години, откогато е представител от Бургаска област, доста неща са се изговорили, само че не са станали действителност.

„ Постоянно се говореше за нови вложители – китайски, немски, японски, транспортни хъбове и така нататък, само че действително през днешния ден няма нищо. Може би Бургас е градът с най-хубава локация за развиване на индустрия и стопанска система в България – налице са автомагистрала, пристанище, летище и жп линия ”, уточни Кънев. Той засегна и тематиката за Бюджет 2019. „ Определено считаме, че този бюджет не е това, което може да ни изведе с догонване приходите в Европейски Съюз. Виждате още веднъж традицията на следващото държавно управление на ГЕРБ да възнамерява един сериозен бюджетен недостиг, с цел да може по-късно, при едно преизпълнение в приходната част и несъблюдение в разходната част, да се даде опция да се разпределят няколко милиарда лв. безусловно в границите на 2-3 седмици ” – сподели Петър Кънев. Пред публицистите той разгласи, че филиал на СУ в Бургас няма да има. Самият народен представител е в настоятелството на висшето образователно заведение и от самия ректор знае, че разкриването на коментираните специалности в града не е допустимо, няма по какъв начин да се развива филиал на ВУЗ, в случай че тук същите специалности ги има към този момент.

Николай Тишев обърна внимание на тематиката за пакта за Мобилност 1, който още веднъж влиза в Европейския парламент. „ Оттук нататък следват доста старания от страна на българското Министерство на превоза. Трябва да се свършат доста неща, тъй като в случай че този пакт бъде признат в този си тип, това ще е голям удар за интернационалните превозвачи ”, сподели Тишев и добави: „ Завръщането на водачите значи разноски за път, хотели на лидера, както и за паркинг на транспортното средство. Моряците са сложени под същите условия, само че за тях не се ползват същите правила. Абсурдно е. Защо се санкционира единствено Източна Европа?! Ясно е, че зад благовидното „ да подобрим обществените условия за интернационалните водачи ” стои друго – отбраната на ползите на локалните превозвачи в Западна Европа ”.

Тодор Байчев застъпи тематиката за изборния кодекс. Според него тя е била неглижирана поради настоящи тематики, като началото на зимата, Бюджета и митингите. Той разяснява, че още веднъж са признати промени в последния миг, както и че още веднъж страната не е съумяла да отдели нужните за машинното гласоподаване средства. „ Това е четвърти бюджет, от който не съумяха да се отделят средства, което е удар против демокрацията. Това усложнява работата на секционните комисии и води до препирни ”, добави Байчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР