Трябва да се пристъпи към функционални и структурни промени в

...
Трябва да се пристъпи към функционални и структурни промени в
Коментари Харесай

Рашков обяви важни промени: Вадят пожарникарите от МВР

Трябва да се пристъпи към функционални и структурни промени в Министерство на вътрешните работи. Това съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по време на чуване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност.

Той означи, че промени в структурата са заложени и в съдружното съглашение на ръководещата коалиция. В Министерство на вътрешните работи има звена, които нямат полицейски функционалности. Такава е Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението”. „ Това е несъмнено една извънредно потребна конструкция, която обаче персонално аз считам, че тя би трябвало да се обособи и в една независима организация, която да се занимава освен с пожарогасене, а и избавяне на хора и т. н.”, уточни Рашков, написа standartnews.com.

По думите му се водят и диалози дали Медицинският институт на Министерство на вътрешните работи да не премине към Министерството на здравеопазването.

Бойко Рашков означи, че към момента не са били предприемани дейности по тези тематики и добави, че няма решение и за това дали ще има смяна във връзка с незабавния телефон 112. Според министъра тези въпроси ще се решат дружно с Народното събрание, заяви Българска телеграфна агенция.

Вътрешният министър означи още, че последните 10 години съставът на ведомството е бил последователно сведен, като сега е към 50 хиляди души. Той добави, че по съответствие администрация и различен личен състав Министерство на вътрешните работи не е преди всичко в страната.

Рашков сложи пред народните представители и въпроса за териториалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната. Той означи, че има районни ръководства с по-ниска натовареност от други, защото заради обезлюдяване или други аргументи криминогенната конюнктура е релативно спокойна. По думите му това не значи, че управлението на Министерство на вътрешните работи има желание да пристъпва към редуциране и уволнение на хора. Той разяснява, че управлението желае да направи преливане на част от полицейския състав, доколкото е допустимо.

" Искаме да има състав, който да посещава и дребните обитаеми места ", сподели министър Рашков, само че означи, че не може да се обезпечат служители на реда във всяко обитаемо място. Той добави, че в бюджета на Министерство на вътрешните работи за 2022 година са заложени повече средства за техника, което ще помогне посредством камери и друга техника да се следи криминогенната конюнктура.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР