Трябва да се приложи адаптивен или гратисен период за зелените

...
Трябва да се приложи адаптивен или гратисен период за зелените
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Нужни са 2-3 месеца гратисен период за зелените сертификати в образователната система

Трябва да се приложи адаптивен или гратисен интервал за зелените документи в просветителната система и той да бъде не по-малко от три месеца, считат учебни шефове, чието мнение пред Радио София съобщи Диян Стаматов.

Той е шеф на 119-о СОУ „ Акад. Михаил Арнаудов “, в което от четвъртък (21 октомври) досега образованието в е в отдалечен формат, напълно в електронна платформа.

Организацията е доста по-различна в сравнение с при присъственото образование, само че това е единствената опция, добави Стаматов.

Около 30% от преподавателите в образователното заведение са преболедували Covid-19, 50 на 100 са се ваксинирали, останалите ще би трябвало да се тестват, в случай че още веднъж се премине на присъствен режим със зелен документ.

Според Стаматов от актуалната обстановка най-потърпевши са децата от 1-ви до 4-ти клас. Те се нуждаят и от наличието на родител, което пък се отразява стопански и обществено на фамилиите. Тези първи класове би трябвало бързо и безвредно да се върнат в клас. Когато има грипоподобни признаци, децата не трябва да се изпращат в учебно заведение.

Ако се наложи връщане, планува се тестванията на децата да се вършат два пъти седмично с неинвазивни способи, чиито резултати ще са ясни до 10 минути, добави шефът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР