Трябва да се приключи с обсесията, че всичко което се

...
Трябва да се приключи с обсесията, че всичко което се
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Няма законово основание строежът край Арапя да бъде спрян

Трябва да се завърши с обсесията, че всичко което се строи на морето, е нелегално. Ако нещо е отвън закона, то няма да се случва. Това съобщи кметът на Царево Георги Лапчев пред bTV във връзка обновения градеж на вилно населено място в боровата горичка край къмпинг " Арапя ".

Проектът беше спрян при започване на годината след инспекция на строителния надзор, само че усилена работа тече през последните дни . Положени и подготвени са основите на някои от къщите.

Общо би трябвало да се построят 23 двуетажни и едноетажни къщи.

След възобновяването на градежа не е издадено ново позволение, а е възобновено остарялото, което обаче е за огромен хотелски комплекс, а не за обособени къщи. Освен това община Царево няма общ организационен проект.

За " Тази заран " Лапчев изясни, че планът е бил спрян, тъй като не е бил спазен проекта за обезопасяване на обекта . След изпълнени инспекции на строителния надзор и извършване на отговорностите на строителя, кметът на Царево счита, че няма законово съображение строителството да не продължи.

По думите му фактът, че общината няма общ организационен проект, не пречи да бъдат издавани разрешителни за градеж. Според него точно неналичието на устройствения проект е огромната болежка на общините.-->

Георги Лапчев изясни, че не вижда противозаконни дейности по отношение на градежа край " Арапя " и акцентира, че цялата информация е записана и показана в документи.

" Прекрасно е, че има гражданско общество и организации, които внимават и пазят природата, само че е комплициран метода, по който се предава информацията ", добави още той.

Според него на формалните места за подаване на сигнали, като община Царево, не е постъпил нито един. Освен това посочи, че е нужно въвеждането на екологична оценка и законодателни промени.

Кметът на Царево изясни, че няма и противозаконни дейности на сходен градеж край Синеморец.

Според него организациите, които стопират общия организационен проект, са тези, които желаят в действителност да го има.

" Винаги неправителствените организации са получавали протегната ръка и от държавно управление, и от общините. Не знам за какво се получава тази борба, която я няма. Аз желая да се разберем, само че никой никога
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР