Трябва да се премахнат всички централи, работещи с въглища. Това

...
Трябва да се премахнат всички централи, работещи с въглища. Това
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Заради решенията на ПП е възможно у нас да има режим на тока

Трябва да се отстранен всички централи, работещи с въглища. Това е позиция на Европейски Съюз, държавното управление на Политическа партия се е съгласило с нея.

Ние постоянно сме желали обективен преход. Това съобщи в ефира на Нова телевизия някогашният енергиен министър и народен представител от ГЕРБ Теменужка Петкова.

„ Въглищните централи обезпечават 46% от нужната електрическа сила на страната, а през зимата този % доближава 60.

Без въглищните централи ние не можем да подсигуряваме своята сила и би трябвало да мислим за някакви други благоприятни условия.

Затова считам,е че този метод, който е препоръчан от държавното управление на „ Продължаваме промяната “, е в действителност неблагоразумен и нереалистичен.

Няма по какъв начин да предложиш да бъдат понижени излъчванията от произвеждане на електрическа сила от въглища с 40%, което значи понижаване на производството и надлежно излизане на мощности от употреба.

Няма по какъв начин да се поеме подобен ангажимент, без да имаш ясна визия с какво ще замениш тази базова мощ и каква ще е тази мощ, която ще ти подсигурява произвеждане на електрическа сила.

Въглищните централи са съществени базови мощности в българската електроенергетика. АЕЦ „ Козлодуй “ и въглищните централи са съществени стожери на българската електроенергетика “, коментира  Петкова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР