Трябва да се положат всички усилия съставът, дейността и форматът

...
Трябва да се положат всички усилия съставът, дейността и форматът
Коментари Харесай

Христо Иванов: Искаме нови консултации и промяна на състава на Конституционната комисия

„ Трябва да се положат всички старания съставът, активността и форматът на парламентарната комисия по конституционни въпроси да не провокират разногласия и разделения. “

Това съобщи от парламентарната естрада съпредседателят на “Продължаваме смяната Демократична България ” /ПП-ДБ/ Христо Иванов и предложи реконструирането на Конституционната комисия , с цел да има действителен резултат от работата ѝ. Той акцентира, че тя е друга от всички останали комисии и триумфът ѝ не може да бъде подлаган на риск поради един или няколко души.

Според политическия водач при попълването на състава на комисията една политическа мощ е подходила на подбив, друга скрито е съдействала на избора с неучастието си, а най-голямата парламентарна група от ГЕРБ-СДС си показва конституирането на болшинства в Народно събрание като шведска маса.

“Първата ми реакция след избора през вчерашния ден беше да излезем от процеса, само че си споделих, че може би ние не сме си свършили работата, с цел да убедим всички, че би трябвало да подходим към процеса като към нещо извънредно, а не като просто попълване на някакъв състав на някаква комисия. Предлагаме всички да си дадем няколко дни за утешение, след което другата седмица да проведем още един кръг съвещания. Искаме да поговорим за това каква би трябвало да бъде тази комисия, тъй че да си свърши работата безапелационно и всички жители да повярват в това, което се опитваме да създадем ”, съобщи Иванов.

Председателят на “Да, България ” посочи, че позицията му няма да срине работния развой и не приканва за дейности, ориентирани против някого. Иванов акцентира още, че самият той не е в тази комисия, макар основанията и желанието да постави името си върху конституционната промяна. Според него в страната няма да има резистентен либерален модел , до момента в който първите жители, надигнали гласа си за независимост и народна власт, не бъдат част от целия политически развой и не се възвърне връзката им с демократичните сили.

“Може би едно общо изпитание за предоговаряне на нашия публичен контракт е това, което е належащо, с цел да създадем още една крачка към действителното осъществяване на думата “заедност ” с положително наличие ”, сподели още Иванов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР