Трябва да се положат усилия за съставянето на правителство. Отговорността

...
Трябва да се положат усилия за съставянето на правителство. Отговорността
Коментари Харесай

Асен Василев: Ако искат разговор, Борисов да заповяда, ние сме в НС

Трябва да се положат старания за съставянето на държавно управление. Отговорността е на ГЕРБ, като победител на изборите . Тактиката с контактните групи не даде стремежи резултат. Преговорите би трябвало да се водят по политики и да се водят от хора, които могат да вземат решения. Това съобщи в ефира на БиТиВи съпредседателят на Продължаваме промяната и някогашен финансов министър Асен Василев.

По думите му Политическа партия има подготвеност да се срещне с всяка партия в Народното събрание пред камери и да проведат диалози по избрани политики, като насочи и покана към Бойко Борисов да участва на договарянията в Народно събрание. Той акцентира, че в случай че ГЕРБ образува кабинет, Политическа партия ще бъде съпротива, само че биха подкрепили дадени политики.

Василев още един път удостовери, че п равителство с мандат на ГЕРБ няма да получи поддръжка от Продължаваме промяната . Ако вторият мандат пристигна при нас, ще създадем съвещания с всички партии по политики. След това ще има нови съвещания за възможен състав на държавно управление, посочи Василев. Той съобщи, че не е оптимист, че ще се образува държавно управление.
 Политическа партия не поддържа първия мандат, Радев им подсети за реванша на статуквото Обновена
Политическа партия не поддържа първия мандат, Радев им подсети за реванша на статуквото

Асен Василев: Не става и с контактьори

Като главен проблем в договарянията някогашният финансов министър уточни дребните елементи. Когато стигнем до детайлите на действителните промени се оказва, че единодушие няма, уточни той. Като образец Асен Василев уточни Закона за КПКОНПИ и предлагането Бойко Рашков да оглави антикорупционната комисия.

По отношение на цената на газа, той съобщи, че тя е паднала, единствено и само поради спада на международните пазари . По думите му служебното държавно управление не е асъдействало за намаление на цената на синьото гориво. Василев за следващ път отхвърли да сме купували газ от медиатори по време на кабинета на Кирил Петков.

Василев разяснява и тематиката за бюджета. Според него е рисково удължаването на бюджета. Трябва да сме рационални, да подходим диалогично и да съставим бюджет, който да е осъществим. Той акцентира, че въпроса е бил издигнат и на консултацията при президента Румен Радев. Василев изрази мнение, че би трябвало да се вкара същински бюджет, а не закон за удължение на настоящия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР