Трябва да се открие ново гранично полицейско управление в Резово.

...
Трябва да се открие ново гранично полицейско управление в Резово.
Коментари Харесай

Рашков настоя за ново гранично управление в Резово

Трябва да се открие ново гранично полицейско ръководство в Резово. За това настоя вътрешният министър Бойко Рашков по време на чуването му на блиц надзор в отрасловата парламентарна комисия.

По думите му с откриването на ново гранично полицейско ръководство в Резово би трябвало да се противодейства на Страната сега няма проблем с мигранти, които да минават през краткотрайното преградно оборудване с Турция, увери министърът.

Рашков отговори на въпрос и на някогашния вътрешен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Христо Терзийски за това какви средства ще са нужни от актуализацията на бюджета за вътрешното ведомство.

Трябват средства за възнагражденията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи не по-малко от 20% , пари за механически средства, като тази активност не чака актуализацията на бюджета, окомплектоване на всички служби с компютри, възобновяване на автомобилния парк на полицията посредством лизинг, които да бъдат подменяни регулярно и през избран интервал от време, оптимизация на състава на Министерство на вътрешните работи, разясни вътрешният министър.
 Минимален брой мигранти съумели да влязат у нас
Минимален брой мигранти съумели да влязат у нас

Около 150 военнослужещи са изпратени на границата с Турция

Ние желаеме дейно да използваме състава на Министерство на вътрешните работи, а там, където той е раздут, да се редуцира и да се добави там, където не е задоволително, сподели той. " Има единствено няколко трансформации от полицейски сектори в приемни, като има и закриване, само че има и разкриване на районни ръководства там, където е належащо ", акцентира Рашков.

Той увери още, че всеобщи съкращения в Министерство на вътрешните работи няма да има. Могат да се създадат промени в Министерство на вътрешните работи, което ще докара до по-добър резултат и без да се редуцират всеобщо хора, а ще има по-добра организация там, където е належащо, безапелационен бе Рашков.

Онези промени, които настъпват на основно свързани със санитарния надзор, Министерство на вътрешните работи не може да направи каквото и да било. Явно е, че в последно време се майтапим, че Министерство на вътрешните работи е станало министерство на всичките работи, само че за фитосанитарния надзор нищо не можем да създадем, сподели Рашков в отговор на въпрос за турската граница.
 На 50 места дневно мигранти пробват да минат границата с Турция
На 50 места дневно мигранти пробват да минат границата с Турция

Жандармерия укрепва защитата на границата с Турция и Гърция

Една част от измененията в Министерство на вътрешните работи не могат да се извършат без Народното събрание. Обсъждайки измененията, за които не са нужни други намеси, с министъра на финансите има общ блян на държавното управление да се създадат такива промени във ведомствата, при които да се понижи процентът на администрацията. Това разяснява още Рашков по време на чуването си.

Ние отговаряме на тези хрумвания в доста огромна степен, като се стараем да не нарушаваме качествата на Министерство на вътрешните работи да извърши своите задания. Трябва да имаме дребен запас, тъй като не знаем какво може да се случи и какво ни чака, посочи Рашков.

Министерство на вътрешните работи има финансов резултат от измененията, които ще се подхващат. Има позитивен финансов резултат за държавния бюджет, увери министърът и добави, че тези, които би трябвало да се съгласуват, изискват законодателни промени.

Тогава, когато има лични промени, ще има потребност от финансов тласък. Простото скупчване на чиновници на едно място не значи нищо , посочи Рашков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР